Mikel Arteta Partey’in Kalmasını İstiyor
top of page

Mikel Arteta Partey’in Kalmasını İstiyor



Mikel Arteta, orta saha oyuncusu Thomas Partey’in geleceğiyle ilgili devam eden spekülasyonların ortasında, oyuncusunun Arsenal kadrosunun ayrılmaz bir parçası olduğu konusunda ısrar ediyor.


Declan Rice'ın kısa süre önce kadroya katılması, Suudi Arabistan Ligi takımı Al-Ahli tarafından takip edilen Partey'in takımdan ayrılacağına ilişkin söylentileri artırdı. Buna karşın Mikel Arteta, olaylara farklı bir pencereden bakıyor.


Arsenal'ın sezon öncesinde hazırlıklarını yaptığı ABD turu sırasında Partey'in gelecek sezon Emirates Stadyumu'nda kalmasını bekleyip beklemediği sorulduğunda Arteta, "Partey planlarımın bir parçası mı? Tabii ki, hiç şüphesiz. Thomas bizim ve benim için çok önemli bir oyuncu. Onun takımın bir parçası olmasını istiyorum." dedi.


Arteta'nın takımı, geçtiğimiz sezon Premier League'i ikinci bitirip 2023/24 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde etti. Thomas Partey, bu süreçte takımı için kilit bir konumdaydı ve geçtiğimiz günlerde Bayer Leverkusen’e transfer olan Granit Xhaka ile çok güçlü bir bağ kurdu.


Declan Rice transferinin ardından daha az süre alması beklenen Partey için konuşmayı sürdüren Arteta, “Rice ve Partey, birlikte oynayabilirler. Bu benim planlarım arasında. Kadroyu geliştirmek ve daha kaliteli bir takım olmak istiyoruz.” diye konuştu.


"Birlikte oynayabilecek oyunculara ihtiyacımız var. Ancak aynı zamanda, bir pozisyon için rekabete girebilecek oyunculara da ihtiyacımız var.”


2020 yazında Atletico Madrid'den Arsenal'a transfer olan 30 yaşındaki Ganalı oyuncunun sözleşmesinin bitmesine henüz 2 yıl var.


Topçular’ın formasını 99 kez giyen Partey, bu süreçte 5 gol attı. Bunların arasında, geçen sezon Kuzey Londra Derbisi’nde Tottenham ağlarına yolladığı gol de yer alıyor.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page