Mikel Arteta Sabırsızlanıyor
top of page

Mikel Arteta Sabırsızlanıyor



Arsenal, Premier League’de arka arkaya üç beraberlik alarak şampiyonluk yarışında hayatı kendisi için zorlaştırdı. Buna rağmen Mikel Arteta, Manchester City ile yüzleşmek için sabırsızlanıyor.


Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, çarşamba günü Manchester City ile deplasmanda oynayacakları ve şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyen maç için sabırsızlandığını söyledi.


Topçular, cuma günü kendi sahalarında Southampton karşısında 1-3 geriden gelerek beraberliği kurtardı. Böylece Arsenal, son 3 maçında sadece 3 puan almış oldu.


Arteta’nın takımı, şu anda Premier League’de 2 maç fazlayla Manchester City’nin 5 puan önünde bulunuyor. Bu da şampiyonlukta tekrar iddialı olmak istiyorlarsa Etihad’daki maçı kazanmaları gerektiği anlamına geliyor.


BBC Sport'a konuşan Arteta, "Sabırsızlanıyorum, bunlar oynamak isteyeceğiniz maçlar. Her şey tehlikedeyken kazanmak için oraya gitmemiz gerekiyor. Planımızı kesinlikle buna göre hazırlayacağız.”


“Bu pozisyonda bulunmak futbolun güzelliği. Manchester’a çok önemli bir yolculuk yapacağız ve gerçekten iyi hazırlanacağız."


Arteta, Arsenal'in kendine güveninin olmadığı yönündeki iddiaları da reddetti ve oyuncularının Southampton'a karşı hatalar yaptıktan sonra tekrar ayağa kalktığını söyledi.


“Güven eksikliği görmüyorum. Bir takım böyle kayıplar yaptığında normalde oyuncular saklanmaya başlar. Ben de futbol oynadım ve bazı anlarda oyuncular saklanmaya başlardı. Ancak bizim takımımızda bunu yapan tek bir oyuncu bile görmedim. Hepsi risk ve inisiyatif almaya istekliydi. Bu yüzden geri dönüp maçı 1-3’ten 3-3’e getirdik. Maçı kazanmalıydık.”


“Kendimize güvenimiz tam. Sadece belli anlar var. Bu seviyede bizim yediğimiz golleri yiyemezsiniz. Bu kadar basit.”

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page