Mourinho İhanet Açıklaması Yaptı
top of page

Mourinho İhanet Açıklaması Yaptı



Yazan: Alper Erdem


İtalya Serie A’da 14.hafta mücadelesinde Sassuolo, AS Roma’yı evinde ağırladı.


Hafta sonunda başkent derbisinde Lazio’ya 1-0 mağlup olan Jose Mourinho’nun takımı, Sassuolo karşısında da galibiyete uzanamadı. Mücadele Tammy Abraham ve Pinamonti’nin karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi ve AS Roma, son 4 haftadaki 3.puan kaybını yaşadı.


Karşılaşmanın ardından gündemi belirleyen konu ise AS Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun yaptığı açıklamalardı.


Jose Mourinho, kadrolarında takıma ihanet eden bir futbolcu olduğunu söyledi:


“Bu maçta iyi oynadık. Zor ve üzücü iki maçın ardından kazanmak istiyorduk. Her şeye rağmen üzgünüm. Bütün olarak oynayan bir takım, profesyonel olmayan bir oyuncu tarafından ihanete uğradı. Soyunma odasına neredeyse hiç gitmiyordum ama bugün bunu herkese söylemek için gittim. Onunla konuştum ve kulüpten ayrılmasını söyledim. Ocak ayında ne yapacağını bilmiyorum.”


Bu açıklamaların ardından gözler, Sassuolo karşısında AS Roma forması giyen oyunculara çevrildi.


Mourinho, Sassuolo karşısında tam 16 oyuncuya şans verdi: Rui Patrício, Smalling, Zeki Çelik, Mancini, Ibañez, Matic, Cristante, Zaniolo, Volpato, Shomudorov, Zalewski; Karsdorp, Abraham, El Saarawy, Bove ve Belotti.


Hedefteki İsim Kim?


Jose Mourinho’nun yaptığı bu açıklamanın ardından kamuoyunda Portekizli teknik direktörün hedefindeki futbolcunun kim olduğu tartışıldı. İtalya merkezli La Gazzetta dello Sport, bu ismin Rick Karsdorp olduğunu iddia etti.


2017’de AS Roma’ya 16 milyon euro bedelle transfer olan Hollandalı bek oyuncusu bu sezon 11 karşılaşmada forma giyerken gol veya asist katkısı yapamamıştı.


Ya Aşk Ya Nefret


Son 20 yılda dünya futbolunda en çok kupa kazanan menajerlerden biri olan Jose Mourinho, daha önce Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United ve Tottenham gibi takımlarda çalıştığı sırada da sürekli olarak oyuncularıyla kurduğu ilişkiyle gündeme geldi.


Jose Mourinho’nun özellikle takımlarındaki yıldızlarla kurduğu ilişkiler her zaman iki farklı uçta gözüktü. Onun için her şeyi yapabileceğini söyleyen Zlatan Ibrahimovic ve Real Madrid soyunma odasında onunla tartışan Sergio Ramos. Portekizli teknik direktörün kariyeri tıpkı bu iki örnekte olduğu gibi ya çok sevilen ya da nefret edilen bir figür olmakla geçti.


Andriy Shevchenko, Iker Casillas, Pepe, Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne, Mohamed Salah, Bastian Schweinsteiger… Tüm bu isimler Mourinho ile yıldızları barışmayan oyuncular oldular.


Öyle ki Mourinho bazıları hakkında basının önünde dahi konuşmaktan çekinmedi. Pepe’nin Iker Casillas’ı savunduğu günlerde vatandaşı Mourinho kameraların karşısında Pepe’nin 19 yaşındaki biri tarafından (Raphael Varane) kadrodan kesilmesini sindirmesinin zor olacağını açıkça söyledi.


Chelsea günlerinde kadroya girmekte zorlandığı için şikayetçi olan Ricardo Carvalho için de Mourinho’nun yorumu oldukça tartışma yaratmıştı: “Belli ki bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyor. Belki de bir IQ testi yaptırmalı.”


Tüm bunların yanında Jose Mourinho’nun belki de en acımasızca eleştirdiği futbolcusu Real Madrid’deki döneminde orada bulunan Pedro Leon olmuştu.


O dönem The Guardian’dan Sid Lowe’ın yaptığı habere göre Portekizli teknik direktör oyuncusu için şu sözleri kullanmıştı: “Takım uçağı o yokken düşse ve takımda müsait olan tek oyuncu o olsa bile yine de önümüzdeki hafta oynamayacak.”


Diğer yandan Mourinho ile birlikte büyük başarılar kazanan John Terry, Frank Lampard, Didier Drogba, Tottenham’da onunla çalışan ve bunun bir onur olduğunu ifade eden Eric Dier, Portekizli teknik direktörün hemen her takımına götürdüğü Nemanja Matic ve birçok farklı isim de ona bağlılıklarını sunan yıldızlar oldular.


Roma’da Değişmeyen Düzen


Bugünlerde çok daha tecrübeli bir teknik direktör olan Jose Mourinho, buna karşın oyuncu ilişkilerini Roma’da da değiştirmedi.


Bunun en çarpıcı örneklerinden birisi geçen sezon yaşandı. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele eden Roma, Bodo Glimt karşısında ağır bir mağlubiyet alınca Mourinho, bazı oyuncularının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söylemişti.


Bir sonraki hafta oynanan Napoli maçında, Bodo Glimt karşısında forma giyen isimlerden Borja Mayoral, Kumbulla, Reynolds, Diawara ve Villar tribündelerdi. Takip eden ocak transfer döneminde ise bu isimlerden yalnızca Kumbulla ve Diawara takımda kaldı. Diawara, kulüpte kalmasına rağmen neredeyse hiç forma giyemedi ve yaz döneminde Anderlecht’e satıldı. Böylece Mourinho’nun hayal kırıklığı yaratan isimleri arasında Roma’da devam eden tek oyuncu Kumbulla oldu.


Roma yönetiminin kendisiyle 2025 yılına kadar sözleşme uzatmak istediği konuşulurken takım içinde Portekizli teknik direktör ile sıkıntı yaşamanın bedelinin ne olabileceği çok açık. Eğer iddialar doğruysa, Rick Karsdorp da bu örnekler zincirinin son halkası olabilir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page