Napoli Şampiyonluk Kutlamalarını Erteledi
top of page

Napoli Şampiyonluk Kutlamalarını Erteledi



Hafta sonu şampiyonluk kutlamalarına hazırlanan Napoli, evinde Salernitana ile 1-1 berabere kalarak şimdilik kutlamaları erteledi.


Napoli'nin pazar günü evinde Salernitana ile 1-1 berabere kalması, üçüncü bir Scudetto için uzun bekleyişin henüz bitmediği anlamına geliyor.


Napoli'de bütün bir hafta boyunca beklentiler artmıştı. Luciano Spalletti'nin ekibi, pazar günü Salernitana karşısına çıktığında maçı galip bitirdiği takdirde şampiyon olacağını biliyordu.


Lazio'nun pazar günü erken saatlerde Inter'e 3-1 yenilmesi, günün ilerleyen saatlerinde Napoli'ye şampiyonluğunu ilan etme fırsatı verdi. Napoli’nin matematiksel olarak şampiyon olabilmesi için Salernitana karşısında galip gelmesi gerekiyordu. Çünkü beraberlik ihtimali, Roma’ya onları yakalayabilme şansı veriyordu.


Golsüz bir ilk yarının ardından Mathias Olivera, Napoli’yi 62. dakikada öne geçirdi. Bu gol, Napoli'nin 1990'dan bu yana ilk kez Serie A şampiyonu olmasına yetecek gibi görünüyordu.


Ancak Boulaye Dia bu senaryoyu bozdu. Salernitana forveti, ev sahibi taraftarları hayal kırıklığına uğratmak ve en azından şu an için Napoli'deki partiyi bozmak için bitime 6 dakika kala beraberliği sağladı.


Napoli'nin şimdi şampiyonluk için sadece bir puana ihtiyacı var. Kulüp üçüncü Scudetto’sunu kazanmak için salı günü Udinese deplasmanına gidecek ve şampiyonluk için bir şans daha bulacak.


Napoli'nin önceki Serie A şampiyonluklarının ikisi de Maradona'nın oyuncu olduğu 1987 ve 1990’da gelmişti.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page