Newcastle United 3 İngiliz’in Peşinde
top of page

Newcastle United 3 İngiliz’in Peşinde



Newcastle United, mega bütçesiyle Arsenal ve Tottenham’ın yaz transfer dönemindeki hedefleriyle ilgileniyor.


Siyah beyazlı takım, kalıcı olarak TOP 6 takımlarının arasında yer almak için transfer döneminde önemli hamleler yapmaya hazırlanıyor.


Newcastle United, şu anda Premier League’de bir maç eksikle beşinci sıradaki Tottenham Hotspur'un üç puan önünde dördüncü sırada yer alıyor. Görünüşe göre Eddie Howe’un öğrencileri, kulübün 20 yıllık Şampiyonlar Ligi hasretini bitirmeye oldukça yakın ve bu da yaz transfer döneminde büyük transferler yapılabileceği anlamına geliyor.


Alexander Isak, Anthony Gordon ve Bruno Guimaraes gibi isimler şimdiden büyük ücretler karşılığında takıma katıldılar. Buna rağmen Newcastle United, Şampiyonlar Ligi'nden gelen parayla FFP kuralları içerisinde kendisine daha geniş bir hareket alanı sağlayıp daha fazla harcama yapabilir.


Telegraph'a göre Newcastle United, bu yaz Declan Rice, Ivan Toney ve James Maddison'ın da içinde yer aldığı 4 üst düzey transfer hedefi belirledi.


Arsenal'in bu yaz transferdeki 1 numaralı hedefinin Rice olduğu düşünülüyor ve Topçular, başka bir orta saha oyuncusu daha arıyor. TalkSport'a göre Topçular’ın Declan Rice transferinden emin olduğu söyleniyor. Ancak Arsenal, Rice’ın değerinin daha üstünde bir ödemeyi kabul etmeyeceğinden Newcastle United İngiliz milli oyuncuyu kadrosuna katma şansına sahip olabilir. Bu, Mikel Arteta’nın takımının ara transferde elinden kaçırdığı Mudryk transferine benzeyebilir.


Benzer şekilde Tottenham ise Fabrizio Romano’nun kısa bir süre önce doğruladığı üzere James Maddison'ı yakından takip ediyor. Newcastle United, Tottenham’ı geride bırakıp UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılırsa büyük ihtimalle kendini James Maddison için ilk tercih haline getirecek.


Caught Offside'a konuşan Romano, "Tottenham, James Maddison'ı kesinlikle izliyor. Ayrıca oyuncu geçen ağustos ayından beri Newcastle United’ın da listesinde yer alıyor.” dedi.


Bu iki ismin yanında Ivan Toney, transfer döneminin en göz alıcı hamlesi olabilir. Gençlik döneminde Newcastle United tarafından serbest bırakılan Toney, Alexander Isak ve Callum Wilson gibi 9 numaraların ilk tercihler olduğu takımda bir ihtiyaç gibi durmuyor.


Ayrıca Telegraph, Newcastle United’ın Kieran Tierney’e de bir ilgisi olduğunu söylüyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page