Newcastle United'a Büyük Darbe
top of page

Newcastle United'a Büyük Darbe


Geçtiğimiz haftalarda Newcastle United'ın satın alınmasından sonra haksız bir rekabet ortamı oluşmasından rahatsız olduklarını ifade eden çoğu kulüp sahibi, dün gerçekleşen toplantıda ilk hamlesini yaptı.

Kulüp sahiplerinin bağlantılı olduğu şirketlerle yapacağı bol kazançlı sponsorluk anlaşmalarını geçici süreliğine dondurmak için 20 kulüp oy kullandı. Yapılan oylamada 18 kulüp bu kararın lehine oy verirken, Newcastle United aleyhte oy kullandı. Manchester City ise avukatlarının böyle bir karar alınmasının hukuka aykırı olduğunu belirtmesinin ardından çekimser oy kullandı. Lig yönetimi ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.




Leeds United'ın sahibi Andrea Radrizzani geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, satın alınma sırasında tüm kulüplerin eşit şartlarda mücadele etmesi için Finansal Fair Play kurallarına uyulması gerektiğini ifade etmişti. Premier Lig yönetimi, Suudi Arabistan'ın fona müdahale etmeyeceğini yasal olarak güvence altına aldıktan sonra bu satışa izin vermişti.




Birçok Avrupa kulübünün sahiplerine bağlı sponsorluk anlaşmaları olması da kararın uygulanması halinde ciddi krizlerin ortaya çıkacağını gösteriyor. Manchester City kulübünün sponsorluk gelirinin çoğu Birleşik Arap Emirlikleri şirketlerinden Etihad Airways tarafından karşılanıyor.

Alınan karar çoğu kulüp yetkilisi tarafından mutlulukla karşılanırken, Finansal Fair Play kurallarının da daha sağlıklı uygulanacağı düşünülüyor. Kararın süreklilik kazanması için çalışmalarına devam eden yetkililer şimdilik geçici dondurma formülü üzerinde anlaşma sağladı.


Daha fazlası için



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page