Newcastle United Arda Güler’i İstiyor
top of page

Newcastle United Arda Güler’i İstiyor



Newcastle United, Lionel Messi'yle kıyaslanan harika bir Türk çocuğunu kadrosuna katmayı hedefliyor.


Newcastle United, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun 2021'de kulübü satın almasından bu yana birçok büyük yıldızı kadrosuna kattı. Alexander Isak ve Bruno Guimaraes gibi isimleri büyük paralar karşılığında takıma dahil oldu. Ancak bir gözlerini geleceğe dikmek için de yoğun bir çaba sarf edildi.


Avustralyalı genç Garang Kuol, ocak ayında kiralanmak üzere transfer edilirken Anthony Gordon, Everton'dan büyük bir takasla takıma dahil oldu.


Daily Mail'in haberine göre Newcastle United, Eddie Howe'un takımını geliştirmeye çalıştığı şu günlerde Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler’i sahaya yaratıcılık katması için transfer etmeyi düşünüyor.


Habere göre 'Türk Lionel Messi', sözleşmesinde yer alan bir madde nedeniyle 5 milyon € gibi bir fiyata alınabilir. Arda Güler’in sözleşmesinde, belirtilen dakikanın altında süre alırsa 5 milyon €’ya serbest kalır maddesi bulunuyor.


Newcastle muhteşem bir sezon geçirip Şampiyonlar Ligi'ne katılmanın eşiğine gelmiş gibi görünse de zaman zaman yaratıcılıktan yoksun kaldı. The Telegraph, Newcastle patronu Howe’ın yaratıcılık için çözümler ararken James Maddison'ı yüksek bir bedelle kadroya katma isteğinden bahsetti.


Güler, 10 numarada görev yapabilen ancak kanat oyuncusu ya da orta saha oyuncusu olarak yeniden şekillendirilebilecek yetenekli bir oyun kurucu. Şu ana kadarki kısa kariyerinde eski takım arkadaşı Mesut Özil ile de karşılaştırıldı.


Genç oyuncu Arsenal, Barcelona ve Ajax gibi takımlar tarafından da izleniyor.


Arda Güler'e Transfermarkt tarafından yaklaşık 11 milyon € değer biçiliyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page