Newcastle United Genç Sağ Bek İçin Chelsea’nin Önünde
top of page

Newcastle United Genç Sağ Bek İçin Chelsea’nin Önünde



Southampton'ın yetenekli savunma oyuncusu Tino Livramento, bu yaz Newcastle United'a gitmek için Chelsea'yi reddedecek.


Mail'in haberine göre, Chelsea'nin altyapısından yetişip St Mary's'de öne çıkan Croydon doğumlu Livramento, mevcut transfer döneminde eski kulübüne dönmekle ilgilenmiyor ve bunun yerine Eddie Howe'un takımına katılmayı tercih ediyor. Southampton geçen sezon küme düştü ve 20 yaşındaki Livramento'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncunun takımdan ayrılması bekleniyor.

Newcastle United geçen sezon ligi dördüncü sırada bitirdikten sonra önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Newcastle, Suudi sahipleri tarafından devralınmasından bu yana İngiliz futbolunda ciddi bir güç olma yolunda hızla ilerliyor. Doğru yönde ilerleyen bir takımda oynama ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama fikrinin Livramento'nun kararının arkasındaki itici faktör olduğu düşünülüyor.

Buna karşılık Chelsea, ABD'li iş adamı Todd Boehly tarafından devralınmasının ardından 12 ay boyunca çok kötü bir dönem geçirdi. Maviler geçen sezon 600 milyon €’luk transfer harcaması yaptı ancak sezonu tablonun alt kısmında bitirebildi. Teknik direktör Mauricio Pochettino'nun takıma katılması, projeye olan inancı bir nebze olsun tazelese de bazı oyuncuların Avrupa rekabetinin cazibesi olmadan takıma katılmaya çekindikleri görülüyor.


Howe, elit rekabet denemeleri öncesinde kadrosuna derinlik katma arzusunu gizlemedi. İlk tercihi olan sağ bek Kieran Tripper geçen sezon ligin en etkileyici oyuncularından biriydi ancak Howe, 32 yaşındaki İngiliz oyuncunun sonsuza dek forma giyemeyeceğini biliyor.


Livramento, tecrübeli defans oyuncusuna hareketli bir alternatif katacak. Harika çocuğun kadroya katılması için 40 milyon € civarında bir teklifin yeterli olabileceği düşünülüyor.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page