Newcastle United Kvaradona’yı İstiyor
top of page

Newcastle United Kvaradona’yı İstiyor



Newcastle United, geçen sezon gösterdiği başarılı performansın ardından Avrupa’nın üst seviyesine çıkmak isteyen Khvicha Kvaratskhelia için rekor kıracak bir transfer teklifinde bulundu.


Eddie Howe ve Newcastle yönetimi, yaklaşık 20 yıl sonra St. James’ Park’a geri dönecek UEFA Şampiyonlar Ligi müziğini duymadan önce kadroyu geliştirmek için kararlı görünüyorlar.


AC Milan’dan Sandro Tonali’yi yaz döneminin başında kadrosuna katan takım, her ne kadar bazı finansal kaygıları olsa da ikinci transfer hedefi için de inanılmaz bir hamle yapmaya hazırlanıyor.


Corriere dello Sport'a göre Newcastle, Khvicha Kvaratskhelia için Napoli'ye 95 milyon € teklif etti. Sert bir müzakereci olarak nam salmış olan Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, teklife henüz yanıt vermedi.


Napoli'nin teklifi kabul etmesi durumunda Kvaratskhelia, geçen yaz Real Sociedad'dan 70 milyon €’ya transfer edilen Alexander Isak'ı geride bırakarak kulüp tarihinin en pahalı futbolcusu olacak.


Kvaratskhelia'nın kontratının bitmesine hâlâ dört yıl var ve bu sözleşme onu 2027 yazına kadar Diego Armando Maradona Stadı'nda tutacak. Bu da yıldız ismi Premier League'e çekmek için yüksek bir teklif gerektiği anlamına geliyor.


Geçen yıl Dinamo Batum'dan Napoli'ye sadece 11,5 milyon €’ya transfer olan “Kvaradona”, önümüzdeki birkaç hafta içinde değerini 10 katına çıkarabilir. İnanılmaz bir sezonu geride bırakan Gürcü yıldız, Serie A ve Şampiyonlar Ligi'nde 43 maçta 14 gol atıp 17 asist yaptı ve Napoli ile bir Serie A şampiyonluğu kazandı.


Sol kanatta oynayan 22 yaşındaki oyuncu, sahip olduğu büyük potansiyelle Newcastle United’ın sistemine sorunsuz bir şekilde oturabilir.

Transfermarkt, Kvaratskhelia’ya 85 milyon € değer biçiyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page