Neymar PSG'den ayrılacak mı?
top of page

Neymar PSG'den ayrılacak mı?



2017 yazında Barcelona’dan Paris Saint Germain’e 222 milyon euro serbest kalma bedeliyle transfer olan ve o günden beri dünyanın en pahalı futbolcusu unvanını elinde bulunduran Brezilyalı yıldız Neymar, iddialara göre Fransa’dan ayrılmaya hazırlanıyor.


Paris Saint Germain’e katıldığı 2017 senesinden beri kulübüyle 4’ü Fransa Ligue 1 şampiyonluğu olmak üzere toplamda 12 kupa kazanan Neymar, Paris ekibinde çıktığı 144 maçta 100 gol 60 asist kaydetti.


Neymar Sakatlıklardan Kurtulamadı


Neymar’a 2017 yılında çok büyük bir yatırım yapan Paris Saint Germain yönetimi zaman zaman, yıldız oyuncunun yaşadığı sakatlıklardan yakındı.


5 sezondur Paris Saint Germain formasını terleten Brezilyalı yıldız, bu süre zarfında tam 109 maçı sakatlığı sebebiyle kaçırdı.


Kulübün maaş bütçesinden en büyük payı alan futbolcunun bu kadar maç kaçırması, başta Paris Saint Germain taraftarları olmak üzere yönetim kademesinde de tepkilere neden oldu.


Neymar’ın sahip olduğu tüm yeteneklerin yanında devamlılığında ciddi soru işaretleri bulunması, Paris Saint Germain yönetimi için Brezilyalı yıldız ile yolları ayırma ihtimalini de birkaç sezondur gündeme getiriyordu.



Geçtiğimiz Sezon Arka Planda Kaldı


Paris Saint Germain Başkanı Nasser Al Khelaifi, Paris ekibine yatırım yaptığı günden beri kulübün nihai hedefi olarak UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu belirlemişti.


Buna yönelik olarak her sezon rekor transferlere imza atan Paris Saint Germain, 2021/2022 sezonuna başlarken kadrosunu Lionel Messi ile takviye etti. Bu transferle birlikte Neymar – Mbappe – Messi üçlüsüne sahip olan ve hücum hattıyla fark yaratması beklenen Paris Saint Germain ne var ki UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde elendi.


Bu sonucun ardından başta Fransız basını olmak üzere birçok kaynak Nasser Al Khelaifi’nin takımda gelecek sezon büyük değişiklikler yapacağını iddia etmişti.


2022/2023 sezonu öncesinde Kylian Mbappé ile sözleşme yenilenmesi ve iddialara göre oyuncuya kulübün yönetim kademelerinde de söz hakkı tanınması, değişikliklerin ilk adımı olarak yorumlandı.


Üstüne üstlük Nasser Al Khelaifi’nin geçtiğimiz günlerde İspanyol Marca gazetesine verdiği röportajda Neymar ile ilgili kullandığı ifadeler, Brezilyalı yıldız ile kulüp arasında bağların zayıfladığı iddialarını güçlendirdi.

Paris Saint Germain Başkanı, Neymar’ın takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili gelen bir soruya şu cevabı vermişti: "Birileri gelir, birileri gider. Bunlar özel meseleler. Size söyleyebileceğim şey, tüm oyuncuların geçen sezondan çok daha fazlasını yapmasını beklediğimiz. Çok daha fazla! Hepsinin yüzde 100 olması gerekiyor. Açıkçası, yeterince iyi değildik. Gelecek sezon için hedef açık: her gün yüzde 200 çalışmak."



Neymar Kariyerine Paris’te Devam Etmek İstiyor


Kulüp tarafından gelen bu açıklamalara karşın Neymar’ın kariyerine Paris’te devam etmek istediği biliniyor. Daha önce defalarca Paris’te mutlu olduğunu açıklayan Brezilyalı yıldızın, sözleşmesinde yer alan bir detay bu isteğin gerçeğe dönüşme ihtimalini güçlendiriyor.


Fransız L’Equipe’in yaptığı habere göre Neymar’ın sözleşmesinde 1 Temmuz 2021’de otomatik olarak devreye girecek bir madde bulunuyor. 2021 yılında Paris Saint Germain ile 2022’de bitecek sözleşmesini 3 yıl daha uzatan Neymar’ın anlaşmasına 1 Temmuz 2021’den itibaren 1 yıl daha uzatma opsiyonu yer alıyor.


Bu opsiyonun da devreye girmesiyle Neymar ile kulüp arasında önümüzdeki 5 yılı kapsayan bir anlaşmanın yürürlüğe gireceği belirtiliyor.


Her ne kadar Brezilyalı futbolcuyla özellikle İngiltere Premier Lig’den Chelsea ve Newcastle United gibi kulüplerin ilgisi olsa da transfer tüm bu koşullar dikkate alındığında zor gözüküyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page