Paolo Maldini 54 yaşında!
top of page

Paolo Maldini 54 yaşında!



İtalya futbol tarihinin gördüğü en başarılı savunmacılardan biri olan Paolo Maldini, 54’üncü yaş gününü kutluyor.


Futbol hayatına AC Milan formasıyla başlayan ve A takıma çıktığı 1985 yılından sahalara veda ettiği 2009 yılına kadar kırmızı siyahlı formayı toplamda 899 kez terleten Paolo Maldini, İtalya milli takımıyla 126 maça çıkmıştı.


Kuşaklar Boyu Süren Gelenek


Paolo Maldini, İtalya’nın Avrupa çapındaki en başarılı futbol kulübünün kaptanlığını yapmasının yanında, AC Milan tarihinde ayrı bir yeri olan Maldini soy adını taşıyordu.


Zira Paolo, AC Milan’ın efsane kaptanlarından Cesare Maldini’nin oğluydu.


Babası Cesare Maldini’nin de içinde yer aldığı AC Milan takımı, 1954 – 1963 arasındaki 9 yılda 4 lig şampiyonluğu ve 1 Şampiyon Kulüpler Kupası kazanmıştı.


Kulüp tarihinin en başarılı dönemlerinden birinde kaptanlık yapan Cesare Maldini’nin bıraktığı geleneği oğlu Paolo Maldini taşıdı. 24 yıllık AC Milan kariyerinde Cesare Maldini’nin başarılarını geride bırakan kaptan Paolo Maldini, AC Milan tarihinin en başarılı günlerinde kaptanlık pazubandını takıyordu.



Onun futbolculuk döneminde AC Milan, kupa koleksiyonunu hatırı sayılır biçimde geliştirdi:

· 2 Şampiyon Kulüpler Kupası

· 3 Şampiyonlar Ligi,

· 1 Dünya Kulüpler Şampiyonası

· 7 İtalya Serie A,

· 4 UEFA Süper Kupa,

· 1 İtalya Kupası

· 5 İtalya Süper Kupası



Şampiyonluk Maldini İsminden Geçiyor


Paolo Maldini, AC Milan formasıyla son Serie A şampiyonluğunu 2003/2004 sezonunda yaşamıştı.


Kırmızı siyahlı Milano kulübü, Paolo Maldini’nin ayrılığı sonrasındaki tek şampiyonluğunu ise 2010/2011 yılında elde etti. O sezonda kazanılan Scudetto (İtalya şampiyonunun taşıdığı unvan), AC Milan’ın son 34 yılda kadrosunda herhangi bir Maldini olmadan kazandığı yegane şampiyonluk olarak kayıtlara geçti.


2011’de kazanılan lig şampiyonluğunun ardından AC Milan uzun bir sessizlik dönemine girdi. Kırmızı siyahlı ekip, 11 yıl boyunca İtalya Serie A’da şampiyonluktan uzak kaldı.


11 yıllık bu bekleyiş, geride bıraktığımız 2021/2022 sezonunda son buldu. AC Milan, en yakın rakibi Inter’in 2 puan önünde Scudetto’yu kazandı.


Gelen bu başarının mimarlarından biri ise futbolculuğunda kulüp tarihinin en görkemli günlerine kaptanlık eden Paolo Maldini idi. Şu sıralarda AC Milan’da teknik heyet sorumlusu olarak kulüp sahipleri ve futbol takımı arasında köprü vazifesi gören Paolo Maldini, transferdeki etkinliği ve yaptığı seçimlerle öne çıktı.


Üstelik uzun süre sonra gelen bu şampiyonluktaki tek Maldini, Paolo değildi. Cesare Maldini’nin torunu ve Paolo Maldini’nin oğlu olarak üzerinde büyük bir miras taşıyan Daniel Maldini, 2021/2022 sezonunda 13 maçta süre alarak takıma katkı verdi.


Bir başka ifadeyle Paola Maldini, 54’üncü yaşını geride bırakırken hem efsaneleştiği takımında yönetici olarak şampiyonluğu yaşamanın sevincini hem de oğlunun AC Milan takımında kaldırdığı kupanın gururunu yaşadı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page