Patrick Vieira Chelsea’nin Sahipleriyle Çalışacak
top of page

Patrick Vieira Chelsea’nin Sahipleriyle Çalışacak



Mart ayında Crystal Palace tarafından görevinden alınan Patrick Vieira, Ligue 1 ekibi RC Strasbourg ile üç yıllık bir anlaşma imzalayarak teknik direktörlüğe geri döndü.


Chelsea’nin mevcut sahipleri, geçtiğimiz günlerde Fransız ekibinin çoğunluk hissesini satın almak için bir anlaşmaya vardılar. Bu anlaşmanın ardından yeni sahiplerin ilk icraatlarından biri Vieira'yı yeni teknik direktör olarak göreve getirmek oldu.


İngiltere’de Chelsea’ye sahip olan Todd Boehly ve ekibi, Avrupa ve dünya çapında daha fazla yatırım yaparak çok kulüplü bir yapıya kavuşmayı planlıyor.


Çok kulüplü bir yapıda görev yapmak, Patrick Vieira için yeni bir şey değil. Fransız teknik direktör daha önce Manchester City'de U23 takımı ve daha sonra ise New York City FC’de çalışarak City Football Group içerisinde bu deneyimi edinmişti.


Vieira, "Strasbourg’a katıldığım için özellikle mutluyum. Bu kulübün tarihini ve kimliğini, uyandırdığı şevki, futbol ve tutkunun yeri olan bölgesi için önemini biliyorum. Kulübün son yıllarda Marc Keller (Strasbourg başkanı) yönetiminde yeniden inşası takdire şayan bir örnek.” dedi.


"Onunla çalışmak benim için gerçek bir zevk. Bugün, Strasbourg için yeni bir döngü başlıyor ve bir antrenör olarak kulübün gücünü tanımlayan değerlere güvenirken bir şeyler inşa edebilmek heyecan verici."


RC Strasbourg, Ligue 1’de geçen sezonu Frederic Antonetti yönetiminde küme düşme hattının 5 puan üstünde 15. sırada tamamladı. Antonetti, kulübün yeni sahipleriyle karşılıklı anlaşarak kulüpten ayrılmayı kabul etti ve Vieira'nın yolunu açtı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page