Pep Guardiola’nın Vazgeçilmezi Bernardo Silva
top of page

Pep Guardiola’nın Vazgeçilmezi Bernardo Silva



Futbolculuk kariyerini 2017’den beri Manchester City’de sürdüren Portekizli orta saha oyuncusu Bernardo Silva, 28’inci yaş gününü kutluyor.

Kariyerinde, 11’i Manchester City ile olmak üzere kulüp takımlarıyla toplamda 15 kupa kazanan Bernardo Silva, 2019’da Uluslar Ligi’ni kazanan Portekiz Milli Futbol Takımı’nın da önemli bir parçasıydı.


Benfica’da Başlayan Kariyer


10 Ağustos 1994’te Portekiz’in Lisbon şehrinde dünyaya gelen Bernardo Silva, futbol kariyerine 8 yaşındayken ülkenin önemli kulüplerinden Benfica’nın altyapısında başladı.

2014 yılına kadar Benfica’nın tüm alt yaş kategorilerinde forma giyen ve yetenekleriyle dikkat çeken Bernardo Silva, 20 yaşındayken Portekiz Ligi’nin son hafta maçında Porto karşısında oyuna girip 8 dakika sahada kaldı ve ilk kez A takımla bir lig maçında görev aldı.

Kariyerinde üst seviyede sadece 1 lig maçında forma giymiş olsa da Monaco gözlemcileri, Portekiz Milli Futbol Takımı’nın alt yaş kategorilerinde de oynayan Bernardo Silva’nın yeteneklerinden çok etkilenmiş ve onun transfer edilmesi gerektiğini raporlamışlardı.

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Monaco, 2014/15 sezonu başında Bernardo Silva’yı kiralık olarak kadroya kattığını açıkladı.

Henüz 21 yaşında Monaco’nun o sezon oynadığı Fransa Ligue 1 ve UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarının neredeyse tamamında forma giyen Bernardo Silva, yeteneği ve performansıyla bir anda Avrupa’nın en popüler genç oyuncularından birine dönüştü.

Öyle ki sezon başında onu Benfica’dan kiralık olarak kadrosuna katan Monaco, Ocak 2015’te Portekiz ekibine onun bonservisini almak için 15,75 milyon euro ödedi.

2017’ye kadar sürdürdüğü Monaco kariyerinde toplamda 147 maça çıkıp 28 gol 19 asist yapan Bernardo Silva, İspanyol teknik direktör Pep Guardiola’nın radarına girdi. Manchester City, 2017 yazında Portekizli oyuncu için 50 milyon euro bonservis bedeli ödedi ve Bernardo Silva İngiltere’nin yolunu tuttu.


Pep Guardiola’nın Vazgeçilmezi


2017/18 sezonu öncesinde Manchester City’e katılan Bernardo Silva, geride kalan sezonların her birinde en az 45 maça çıkarak İspanyol teknik direktör Pep Guardiola’nın sistemindeki vazgeçilmez oyunculardan biri olmayı başardı.

Şu ana kadar Manchester City formasını 251 kez giyen oyuncu, 48 gol ve 50 asist ile takımına skor katkısı da verdi. Pep Guardiola’nın oyun sisteminde on numara, merkez orta saha, sağ kanat, sol kanat, forvet arkası ve hatta santrafor olarak da görev yapan Bernardo Silva, her mevkide kullanılabilmesiyle Manchester City’e büyük katkı yaptı.

2022’nin Ocak ayında Bernardo Silva’nın takımdaki rolü hakkında konuşan Pep Guardiola, Portekizli oyuncu için: “Bernardo’nun takımdaki etkisi çok önemli. İçeride oynamayı seven bir oyuncu olsa da orta sahada, her iki kanatta ve sahte dokuzda oynamayı biliyor. Seçeneklerimizi inanılmaz derecede arttırıyor. Bu da onu bizim için kilit bir oyuncu yapıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Buna karşın Bernardo Silva ise UEFA’ya verdiği bir röportajında Pep Guardiola ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirmişti:

“Pep ile çalışmak hem zor hem de iyi. Çünkü çok talepkar. Oyuncuların dinlenmesine asla izin vermiyor. Barcelona’da, Bayern’de ve şimdi City’e her yıl kazanmaya alışmış ve asla pes etmiyor. Birkaç kupa kazandığımız bir sezondan sonra bile bizden hep daha fazlasını istiyor. Kazanmak, kazanmak ve daha çok kazanmak. Bu takımı hırslandırması bakımından çok iyi bir deneyim. Buraya ilk geldiğimde Pep’in benden sürekli bir şeyler talep etmesini çok sevdim. Çalışmaktan gerçekten çok hoşlanıyorum.”


Barcelona İddiaları Gündemde


Bugün itibariyle 28’inci yaş gününü kutlayan Bernardo Silva için 2022/23 transfer dönemi boyunca Barcelona iddiaları gündemdeki yerini korudu.

Geçtiğimiz günlerde İspanyol gazeteci Gerard Romero kaynaklı haberlerde, Bernardo Silva için Barceloan ve Manchester City’nin yaklaşık 50-55 milyon euro aralığında bir bonservis bedeli karşılığında anlaştığı iddia edilmişti.

Bu iddiayı yalanlayan Fabrizio Romano ise Barcelona’nın oyuncuya ilgisini doğrularken henüz iki kulüp arasında bir anlaşmanın olmadığının altını çizdi.

Geçtiğimiz günlerde transfer iddiaları hakkında konuşan Pep Guardiola, geçmişte “O en iyisi. Topla istediğini yapmak için çok özel bir yeteneği var.” diyerek tarif ettiği Bernardo Silva’nın takımda kalmasını istediğini söyledi.

Oyuncularının mutlu oldukları yerde kariyerlerini sürdürmeleri gerektiğine inandığını söyleyen Pep Guardiola: “Bernardo benim için gerçekten çok önemli bir oyuncu. O çok özel. Manchester City olarak bildiğim kadarıyla henüz onun için bir teklif almadık. Ben onun kalmasını istiyorum. Kesinlikle. %100 bir şekilde onun burada kalmasını istiyorum.” açıklamalarıyla transfer hakkındaki görüşlerini net bir şekilde belirtti.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page