Petrol Ofisi Sosyal Lig’de Sezonun ‘Enleri’ Belli Oldu
top of page

Petrol Ofisi Sosyal Lig’de Sezonun ‘Enleri’ Belli Oldu



Süper Lig’in ilk ve en popüler fantezi futbol oyunu Petrol Ofisi Sosyal Lig, 2022/23 sezonunu geride bıraktı.


3.3 milyonun üzerinde kullanıcının büyük heyecanı yaşadığı 2022/23 sezonunda oyuncular tarafından en çok tercih edilen isimler belli oldu.


İşte Petrol Ofisi Sosyal Lig oyuncularının sezon boyunca kadrolarında en çok yer verdiği isimler:


Sosyal Lig Tercihini 4-4-2'den Yana Kullandı


Petrol Ofisi Sosyal Lig’de 2022/23 sezonunda en çok tercih edilen file bekçisi Galatasaray’ın Uruguaylı kaptanı Fernando Muslera oldu.


Bu sezon takımıyla toplamdaki 6. Süper Lig şampiyonluğuna ulaşan Muslera, sezon boyunca kalesini tam 16 maçta gole kapattı. Buna paralel olarak Petrol Ofisi Sosyal Lig kullanıcılarının da en çok tercih ettiği kaleci olan Uruguaylı eldiven, sezon boyunca kendisini tercih edenlere büyük avantaj sağladı.


Savunma bloğunda ise Petrol Ofisi Sosyal Lig kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen oyuncu Trabzonspor’un başarılı sol beki Eren Elmalı oldu.


Bordo mavililerdeki ilk sezonunda 33 Süper Lig maçında forma giyerek takımının değişmezlerinden olan Eren Elmalı, bu süreçte 3 de asist yaptı.


Aylık olarak 1.8 milyon kişinin giriş yaptığı Petrol Ofisi Sosyal Lig’de orta sahanın vazgeçilmezi ise Kerem Aktürkoğlu oldu. Galatasaray ile kariyerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğunu yaşayan milli oyuncu, bu sezon ligde 9 gol atıp 12 asist yaparak şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.


Yıl boyunca 38 PlayStation, 1.5 milyon ₺ değerinde yakıt ve sezon sonunda 3 Kia otomobilin hediye edildiği Petrol Ofisi Sosyal Lig’de hücumda en çok tercih edilen isim ise Enner Valencia’ydı.


Fenerbahçe formasıyla kariyer sezonunu geride bırakan ve Süper Lig’i gol kralı olarak tamamlayan Valencia, 29 gol ve 5 asistle Petrol Ofisi Sosyal Lig oyuncularına en çok puan kazandıran isimlerin başında geldi. Enner Valencia ayrıca bu sezon Petrol Ofisi Sosyal Lig’de en çok kaptan seçilen oyuncu olmayı da başardı.


Petrol Ofisi Sosyal Lig oyuncuları tarafından sezon boyunca en çok tercih edilen teknik direktör ise Fenerbahçe’nin Portekizli çalıştırıcısı Jorge Jesus oldu. Sarı lacivertlilerin 25 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 beraberlik aldığı sezonda takımın başında olan Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin 9 yıllık kupa hasretini de Türkiye Kupası’nı kazanarak sonlandırmıştı.


Tüm seçimlerini sezon sonundaki muhteşem ödülleri kazanmak için yapan Petrol Ofisi Sosyal Lig oyuncuları, başarıya giden yolda anahtarı 4-4-2 dizilişinde buldu. 4-4-2, sezon boyunca en çok tercih edilen diziliş olarak öne çıktı.


Milyonlarca Kullanıcı Saatlerce Oynadı


Bir teknoloji ve oyun şirketi olarak Türkiye’deki kullanıcılarına eğlenceli içerikler sunan Petrolig Games tarafından geliştirilen Petrol Ofisi Sosyal Lig, Süper Lig’in en çok takip edilen fantezi futbol oyunu olarak öne çıktı.


2022/23 sezonunda 3.3 milyon kişiye ulaşan Petrol Ofisi Sosyal Lig’e aylık olarak 1.8 milyon giriş yapıldı. Oyuncular, haftalık ortalama olarak 1 saatlerini bu oyuna ayırırken aylık olarak 1.2 milyon kadro kuruldu.


Birbirinden heyecanlı maçlara sahne olan 2022/23 sezonunun nabzını Petrol Ofisi Sosyal Lig’de tutan oyuncular, oyunun sevilen bölümü Futbol Kahini’nde toplam 20.3 milyon maç tahmini yaptılar. Türkiye’de kadın futboluna verdiği destekle öne çıkan Petrol Ofisi Sosyal Lig’de yer alan Kadın Futbol Süper Ligi bölümüne de yoğun ilgi gösteren kullanıcılar, bu lig için de 4.3 milyon maç tahmininde bulundular.


Oyunun açılışında yer alan ve hem eğlendirici hem de öğretici özelliğiyle futbolseverlere bilgilerini sınama fırsatı veren Günün Sorusu bölümünde ise oyuncular 10.5 milyon kez doğru cevabı bulmaya çalıştılar.


Petrol Ofisi Sosyal Lig vasıtasıyla birbirleriyle rekabet ederek Süper Lig sezonundaki heyecanı uygulamaya taşıyan oyuncular, kurdukları 20 binden fazla ligle birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışırken 3.5 milyon Teke Tek eşleşmesiyle de daha çok kazanan taraf olmayı hedeflediler.


Muhteşem Ödüller Sahiplerini Bulacak


Türkiye’nin en çok kazandıran Süper Lig fantezi futbol oyunu olan Petrol Ofisi Sosyal Lig’de sezonun bitmesiyle oyuncular harika ödüllerin sahibi oldular.


Sezon boyunca haftanın en başarılı oyuncusuna verilen PlayStation 5 ödülünü kazanan 38 şanslı isim, yine haftalık olarak binlerce liralık yakıt kazanan diğerlerine eklendiler.


38 Playstation 5 ve 1.5 milyon ₺ yakıtın dağıtıldığı Petrol Ofisi Sosyal Lig’de şampiyonluk ödülü ise 3 Kia otomobil oldu. Bu büyük ödülün 3 sahibi sezonun bitmesiyle belli olurken ödüller, sahiplerine önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir törenle ulaştırılacak.


Petrolig Games Nedir?


Türkiye’nin en çok takip edilen Süper Lig fantezi futbol oyunu Petrol Ofisi Sosyal Lig’in yaratıcısı olan Petrolig Games, sporun doğasındaki eğlence ve rekabeti herkesle buluşturan bir teknoloji ve oyun şirketidir.


Türkiye Süper Ligi’ne özel ilk ve en popüler fantezi futbol oyunu Sosyal Lig’i geliştiren şirket, yeni teknolojilere olan yatırımlarını da bilfiil sürdürmektedir. Teknoloji ve dönüşüm odaklı anlayışıyla ilerleyen süreçte daha büyük kitlelere ulaşmayı amaçlayan Petrolig Games, “yetenek ve gelecek” odaklı vizyonuyla fark yaratmaktadır.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page