Pochettino ve Kane Chelsea’de Buluşabilir
top of page

Pochettino ve Kane Chelsea’de Buluşabilir



Mauricio Pochettino'nun önümüzdeki haftalarda Chelsea'nin yeni teknik direktörü olarak açıklanması bekleniyor. Gelen raporlar; Pochettino’nun kulüpten, yaz transfer döneminde Harry Kane için hamle yapmasını isteyeceğini öne sürüyor.


Daily Mail'e göre Pochettino, Kane'in büyük bir hayranı olmaya devam ediyor ve Chelsea tarafından bütçe verilmesi halinde eski oyuncusuna bir teklif sunabilir. Kulübün son iki transfer dönemi boyunca yaptığı 600+ milyon €’luk harcama ve kendini kanıtlamış bir golcüye duyulan büyük ihtiyaç düşünüldüğünde bu olası görünüyor.


Tottenham Hotspur'daki sözleşmesi 2024 yazında sona erecek olan Kane'in, önümüzdeki dönemde yaklaşık 120 milyon €’ya mal olması bekleniyor.


Manchester United, son aylarda İngiliz oyuncu ile yoğun bir şekilde ilgileniyor. Erik ten Hag da kadrosunda güvenilir bir forvete ihtiyaç duyuyor. Buna karşın Manchester United’ın, Kane'in eski patronu Pochettino’nun Batı Londra'da olduğu bir denklemde İngiliz forveti alma şansı azalabilir.


Bayern Münih'in de Kane ile ilgilendiği bildiriliyor. Buna karşın görünüşe göre 29 yaşındaki oyuncu, Alan Shearer'ın 260 gollük rekorunu kırmak için Premier League'de kalmayı tercih edecek. Kane, şu anda 207 gole sahip ve kariyerinin ilk üst düzey kupasını kazanma ihtimalinden de kesinlikle memnuniyet duyacaktır.


Harry Kane ve Pochettino, 2014 ve 2019 yılları arasında Tottenham'da birlikte beş yıl geçirdiler ve birçok kez Şampiyonlar Ligi'nde yer aldılar. Hatta 2019'da Şampiyonlar Ligi’nde finale ulaştılar.


Tottenham'ın o dönemdeki sistemi Chelsea'de tekrarlanabilir. Bu da İngiliz forvetin tüm turnuvalarda daha fazla gol atmasına yardımcı olabilir.


Pochettino, son derece yetersiz bir sezonun ardından Stamford Bridge'de işleri tersine çevirmeye çalışırken ikili önümüzdeki sezon Chelsea'de yeniden bir araya gelebilir.


Arjantinli, henüz Maviler’in yeni patronu olarak ilan edilmemiş olsa da bunun gerçekleşmesi an meselesi gibi görünüyor. Eski Bayern Münih Teknik Direktörü Julian Nagelsmann'ın yarıştan çekilmesinin ardından Pochettino'nun, Vincent Kompany ve Ange Postecoglou'ya karşı tercih edildiği bildirildi.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page