Premier League’de 3.Hafta Geride Kaldı
top of page

Premier League’de 3.Hafta Geride Kaldı



Dünyanın en çok izlenen ligi İngiltere Premier League’de 3.hafta sona erdi. Birbirinden ilgi çekici maçlara sahne olan 3.hafta sonunda sadece tek bir takım üçte üç yapma başarısı gösterdi.


Chelsea İlk Galibiyetini Aldı


Mauricio Pochettino yönetiminde lige istediği başlangıcı yapamayan ve ilk 2 maçından 1 puan çıkartabilen Chelsea, beklediği galibiyete üçüncü haftada uzandı.


Stamford Bridge’de Luton Town’u konuk eden Chelsea, rakibini Raheem Sterling (2) ve Nicolas Jackson’un golleriyle 3-0 mağlup etti. Karşılaşmada 2 asist yapan yeni transfer Malo Gusto ise taraftarları mutlu etmeyi başardı.



Tottenham’ın Formu Yüksek


Geçtiğimiz hafta sezonun ilk galibiyetini Manchester United karşısında alan Ange Postecoglou yönetimindeki Tottenham, Bournemouth ile deplasmanda karşı karşıya geldi.


İlk iki haftayı iki asistle kapatan James Maddison’ın Tottenham kariyerinin ilk golünü attığı maçta Kuzey Londra ekibi, 2-0’lık galibiyetle 3 puana uzanmayı başardı.


Manchester United Geri Döndü, Arsenal Skoru Koruyamadı


Cumartesi gününün aynı saatte oynanan iki karşılaşması, iki büyük sürprizle başladı. Manchester United, Nottingham Forest karşısında 4 dakika içinde 2-0 geri düşerken Arsenal ise Fulham’dan ilk dakika içerisinde gol yedi.


İki dev arasından Manchester United, Nottingham Forest karşısında Eriksen, Casemiro ve Fernandes’in golleriyle 3-2’lik geri dönüşü sağladı ve 3 maç sonunda 6 puana ulaştı.


Ancak Arsenal, Saka ve Nketiah’ın golleriyle 2-1 öne geçmesine rağmen bitime 3 dakika kala Palhinha’nın ayağından gelen gole engel olamadı ve kendi evinde Fulham ile 2-2 berabere kaldı.


Manchester City Doludizgin


Son şampiyon Manchester City, Sheffield United deplasmanında oldukça zor bir 90 dakika geçirdi. İlk yarıda Erling Haaland, Premier League kariyerinde ilk kez bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.


Ancak ikinci yarıda fileleri bulan Norveçli, takımını öne geçirdi. Ev sahibi ekip, 85. dakikada Bogle ile beraberliği buldu fakat Şampiyonlar Ligi finalinde olduğu gibi Rodri, takımını kurtaran isim oldu. İspanyol orta saha, sol ayağıyla yaptığı vuruşla takımına 2-1’lik galibiyeti getirdi.


Manchester City, bu sezon Premier League’de oynadığı ilk 3 maçı da kazanan tek takım oldu.


Liverpool’dan Müthiş Geri Dönüş


Haftanın merakla beklenen maçında Newcastle United, St. James’ Park’ta Liverpool’u ağırladı. Newcastle United, ilk yarıda hem Gordon’un attığı gol hem de Van Dijk’ın kırmızı kart görmesiyle büyük bir avantaj yakaladı.


İkinci yarıda farkı artırmak için birçok fırsat yakalayan ancak yararlanamayan Newcastle United, 80.dakikanın ardından kabusu yaşadı.


Sonradan oyuna giren Darwin Nunez, 81 ve 90+3’te sahne alarak 10 kişi kalan takımını unutulmaz bir galibiyete taşıdı. Klopp’un ekibi, 3 maç sonunda 7 puana ulaştı.


Manchester City zirvede 9 puanla yer alırken Liverpool, Tottenham, West Ham United ve Arsenal; 7 puanla zirvenin en yakın takipçisi oldular. Ligin dibinde ise 3 maçta 0 puan alan Sheffield United ve Everton yer aldı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page