Premier League’deki Yarışta Son Bölüme Girildi
top of page

Premier League’deki Yarışta Son Bölüme Girildi



Premier League’de 2022/23 sezonunun sonuna yaklaşırken şampiyonluk, Avrupa kupaları mücadelesi ve ligde kalma adına her geçen hafta daha da kritik bir hal alıyor.


FourFourTwo'nun hesabına göre, Premier League’de şu anda sezonun sonuna kadar rahat olan en az 6-7 kulüp var.


Bununla birlikte, Premier League şampiyonluğundan başlayıp Avrupa'ya kimin ulaşacağını ve sezon sonunda ligden kimin düşeceğini bilmediğimiz önümüzdeki haftalarda ise hala bunlar için mücadele edecek kulüpler var.


Premier League'de Şampiyonluk Yarışı


Manchester City'nin Etihad Stadyumu'nda Arsenal'i 4-1 mağlup etmesinden sonra, Pep Guardiola'nın ekibinin son 6 sezondaki 5. şampiyonluğunu kazanacağını düşündüğünüz için kimse sizi suçlamayacak.


Bununla birlikte, City kendisini 2 puan farkla ve 2 maç eksikle takip ederken hala puan tablosunun zirvesinde yer alan Arsenal ve Mikel Arteta, kesinlikle sonuna kadar savaşmadan şampiyonluk yarışını bırakmayacak.


Topçular’ın, bu sezon hala 90 puana ulaşma potansiyeline sahip olması, böylesine genç bir takımın 12 ayda nasıl büyük bir sıçrama yaptığını kanıtlıyor. Yine de Manchester City’nin, Kevin De Bruyne ve Erling Haaland'ı makine gibi işletirken 28 Mayıs 2023’e kadar hala birçok gol alması kaçınılmaz.


Buna rağmen Premier League şampiyonluğu için yarış sürüyor ve futbolda maçlar kağıt üstünde kazanılmıyor. City, şu anda hala küme düşme tehdidi altında olan Everton, Brentford ve Brighton ile deplasmanda karşılaşacak. Bu üç maç da Guardiola’nın ekibinin hata yapmasına sebep olabilir.


Taraflar Avrupa İçin Savaşıyor


Manchester City ve Arsenal’in ayrıldığı denklemde Premier League’deki Avrupa biletleri için yarış kızışıyor.


Bu iki kulübün haricinde Avrupa kupalarına katılma ihtimali olan 6 kulüp için (Brighton, Liverpool, Tottenham, Aston Villa, Manchester United ve Newcastle United) sadece 5 bilet var.


West Ham United, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni kazanırsa, Premier League’in ilk 6’sındaki takımlar Avrupa kupalarına katılacak ve bunlar arasında altıncı sırada olanı UEFA Avrupa Konferans Ligi bileti alacak.


Herhangi beklenmedik bir gelişme yaşanmazsa Manchester United ve Newcastle United, kendilerini kovalayan grupla aralarındaki puan farkını açarak Şampiyonlar Ligi için kalan 2 bileti de almış gibi gözüküyorlar. Bir maç eksiği olan Newcastle United’ın şu anda 5. sıradaki Tottenham ile 8 puan farkı varken Manchester United ise 2 maç eksikle Batı Londra ekibinin 6 puan ilerisinde.


Bu nedenle mevcut iki UEFA Avrupa Ligi ve bir UEFA Avrupa Konferans Ligi kontenjanı için mücadele oldukça ilgi çekici duruyor.


Hem Liverpool hem de Aston Villa, son haftalarda cesaret verici bir form yakalarken, Tottenham ve Brighton istikrarsız performanslarıyla teklediler. Tottenham, şu anda beşinci sırada ve gelecek sezon için UEFA Avrupa Ligi'ne katılım konusunda kendisini güvence altına almış gözüküyor. Ancak Aston Villa, onlarla aynı puanda ve iki takımı yalnızca averaj ayırıyor.


Liverpool, her iki takımın da bir puan gerisinde olsa da onların 1 maç eksiği hala kontrolün Kırmızılar’da olduğu anlamına geliyor. Brighton’ın ise daha önünde oynayacağı 8 maçı var. Roberto De Zerbi'nin takımı şu an UEFA Avrupa Ligi'nden beş puan uzakta.


Küme Düşmeme Mücadelesi


West Ham United, Bournemouth, Wolves, Crystal Palace ve Chelsea, bu sezon gıpta ile bakılan 40 puana henüz ulaşamadı ancak hepsinin ligdeki durumları güvenli görünüyor. West Ham United’ın sadece 34 puana sahip olduğu düşünülürse muhtemel bir tehlike yaşayabilirler. Buna karşın alt taraflardaki takımların durumu ve puanları düşünüldüğünde bu pek de olası görünmüyor.


15. sıradaki West Ham United ile 16. sıradaki Leeds United arasında dört puanlık bir fark var ve geri kalan takımlar ise küme düşmemeye çalışan Nottingham Forest, Leicester City, Everton ve Southampton.


Southampton, sezonun bitimine 5 maç kala Bournemouth’a evinde kaybettikten sonra gelecek sezon Championship’e mahkum görünüyor.


8 Mayıs 2023’te Nottingham Forest deplasmanında oynanacak olan maç, onların kaderini öyle ya da böyle belirleyebilir.


Everton, 19. sırada ancak 16. ve 17. sıralardaki Leeds ve Forest'tan sadece iki puan ile ayrılıyor. Leicester City ise küme düşme potasının sınırında bulunuyor. Leicester ve Everton, önümüzdeki hafta King Power Stadyumu’nda karşılaşacaklar. İki takımın önünde ligde kalmak için oynayacakları beşer maç var.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page