Premier League Tarihinin En Pahalı Ara Transferleri
top of page

Premier League Tarihinin En Pahalı Ara Transferleri



Her ne kadar dünya çapında transfer hareketliliği genellik yaz aylarında yaşansa da kimi zaman sakatlıklar, kimi zaman kötü performanslar, kimi zaman da hiç beklenmedik fırsatlar, kulüpleri ocak ayında yüksek bedeller ödeyerek transfere zorunlu bırakıyor.


İşte Premier League tarihinin en pahalı 10 ocak ayı transferi:


10) Andy Carroll - Liverpool, 2010/11 (41M €)


31 Ocak 2011 günü, Premier League için oldukça hareketli bir gündü. 2011 Ocak transfer döneminin son gününde Chelsea ve Liverpool, tarihe geçecek transferler yaptı.


Chelsea, uzun zamandır istediği Liverpool’un İspanyol golcüsü Fernando Torres’i kadrosuna katınca Liverpool çareyi Newcastle United’ın uzun saçlı ve uzun boylu santraforu Andy Carroll’u 41 milyon euro’ya kadrosuna katmakta buldu.


Carroll o sezon Newcastle United formasıyla Premier League’de 19 maçta 11 gol ve 8 asist üretmişti. İlk bakışta kötü bir transfer olarak görülmeyen İngiliz, Liverpool’da isteneni hiç veremedi.


Liverpool formasıyla tüm kariyerinde 58 maçta 11 gol ve 6 asistle oynayan Carroll, 2013/14 sezonunun başında West Ham United’a 17.5 milyon euro bedelle satıldı.


9) Bruno Guimaraes - Newcastle United, 2021/22 (42M €)


Ekim 2021’de %80’lık kısmı Suudi Arabistanlı ve Katarlı yatırımcıların yer aldığı bir konsorsiyuma satılan Newcastle United, Ocak 2022’de transferde aktif olması beklenen takımlardan biriydi.


Newcastle United, transferde akılcı davranarak şöhretli ve yaşlı oyunculardan ziyade hedef doğrultusunda takıma yarar sağlayacak oyunculara yöneldi.


İlk büyük transfer ise Bruno Guimarães oldu. Lyon’da pandemi sonrası oldukça etkileyici bir performans gösteren Brezilyalı orta saha, 42 milyon euro bedelle Newcastle’a katıldı.


Geldiği günden bu yana Premier League’deki en etkili orta sahalardan biri olarak anılan Bruno Guimarães, güncel olarak ligin üçüncü sırasında bulunan Newcastle takımının en önemli oyuncularının başında geliyor.


8) Juan Mata - Manchester United, 2013/14 (44M €)


2011/12 ve 2012/13 sezonlarında Chelsea’nin en önemli oyuncularından biri olan Juan Mata, üst üste iki sezonda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kazanan takımda değişilmezlerden biri oldu.


İki sezonda Chelsea formasıyla toplam 118 maça çıkan Mata, 71 gole direkt katkı yaptı. Ancak 2013/14 sezonunda İspanyol futbolcu için işler ters gitmeye başladı.


Sezonun ilk devresinde çıktığı 17 maçta sadece 1 gol atıp 2 asist yapan Mata’ya Manchester United talip oldu.


Mata’yı 44 milyon euroya kadrosuna katan Kırmızı Şeytanlar, İspanyol oyuncudan 9 sezonda 285 maçta 51 gol ve 47 asist katkısı aldı.


Juan Mata, 2022/23 sezonunun başında Galatasaray’a transfer oldu ve güncel olarak Galatasaray forması giyiyor.


7) Luis Diaz - Liverpool, 2021/22 (47M €)


Portekiz Ligi’nden Premier League’e gelen önemli oyunculardan biri olan Luis Diaz, Jürgen Klopp’un Liverpool’unda hücum hattının kritik isimlerden birine dönüştü.


Porto’da 3 sezon boyunca gösterdiği performans, onu Liverpool’a getirdi. Her zaman skoru düşünen, delici oynamaya çalışan, hızlı bir oyuncu olan Diaz, geçen sezon Liverpool’un oynadığı her kulvarda final oynamasına attığı 6 gol ve yaptığı 4 asistle katkı sağladı.


Bu sezon Sadio Mané’nin takımdan ayrılmasıyla birlikte 12 maçta 11 kez ilk 11’de yer bulan Kolombiyalı, takımının Arsenal’e 3-2 mağlup olduğu maçta sakatlandı ve sakatlığı devam ediyor. Diaz, Liverpool’a önümüzdeki yıllarda büyük fayda sağlayacak gibi gözüküyor.


6) Fernando Torres - Chelsea, 2010/11 (58.5M €)


2011 yılının ara transfer döneminin son gününde İngiltere Premier League’de tarihi transferlerden biri gerçekleşti.


O dönemde Premier League’in rekor transferlerinden biri olarak tarihe geçen bu imza sonrasında Fernando Torres’in kariyeri de dramatik biçimde değişti.


Liverpool yıllarında Avrupa’nın en elit forvetlerinden biri olan Fernando Torres, her ne kadar mavi formayla 1 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 1 UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşasa da Liverpool’daki performansını hiç yakalayamadı.


5) Bruno Fernandes – Manchester United, 2020/21 (63M €)


İngiltere Premier League’de uzun süredir aradığı başarıları bulamayan Manchester United, takımın orta saha rotasyonunu genişletmek için aradığı ismi Portekiz’de bulmuştu.


Sporting CP ile Portekiz Ligi’nde kendisini gösteren Bruno Fernandes, 63 milyon euro karşılığında Manchester United’a katıldı. Premier League’deki ilk günlerinden itibaren takıma katkı vermeye başlayan Portekizli oyuncu, ara transfer döneminin en verimli hamlelerinden biri olmuştu.


Hali hazırda takımın ilk 11’inin değişmezlerinden olan Bruno Fernandes, Manchester United’ın yeniden yapılanmasında da önemli bir yer tutuyor.


4) Pierre Emerick Aubameyang, 2018/19 (63.75M €)


Kariyerinde Milan, Lille, Monaco, Saint Etienne gibi kulüplerde şansını denedikten sonra 2013’te Borussia Dortmund’a imza atan Aubameyang, Bundesliga’da geçirdiği 4.5 sezonda kendini tam anlamıyla kanıtladı.


Sarı siyahlı ekipte çıktığı 213 maçta 141 gol – 36 asist istatistiklerini yakalayan için 2018/19 sezonu devre arası Premier League’e yolculuğun başladığı zamandı.


Arsenal, bu transfer için 63.75 milyon euro öderken Aubameyang önce Henry’nin efsanevi 14 numaralı formasını sonrasında ise kaptanlığı aldı.


Ne var ki kulüp ile oyuncu arasındaki bağlar, teknik direktör Mikel Arteta döneminde tamamen koptu. Aubameyang önce Barcelona’ya sonrasında ise Chelsea’ye transfer oldu.


3) Christian Pulisic – Chelsea, 2019/20 (64M €)


Borussia Dortmund formasıyla Bundesliga’da kendini gösteren Pulisic, 2019/20 sezonunda birçok kulübün transfer listesindeydi.


Bu transfer yarışının kazananı olmak için Borussia Dortmund’a 64 milyon euro ve ek maddeleri içeren bir teklif yapan Chelsea, ABD’li oyuncuyu Premier League’e getirdi.


Buna karşın Christian Pulisic, Maviler’de beklentileri hiçbir zaman tam manasıyla karşılayamadı. Londra ekibiyle şu ana kadar 135 maça çıkan Pulisic, 26 gol atıp 11 asist yapabildi.


Pulisic an itibariyle kariyerini Chelsea’de sürdürmeye devam ediyor.


2) Aymeric Laporte – Manchester City, 2017/18 (65M €)


Pep Guardiola, Manchester City’nin başına geçtikten sonra transfer dönemlerinde yoğun olarak savunma hattına harcama yaptı.


Kyle Walker, Ruben Dias, Phil Stones gibi birçok savunmacının arasında Aymeric Laporte’a da yüklü bir bonservis ücreti ödendi.


Geri kalan süreçte Manchester City formasıyla 164 maça çıkan İspanyol savunmacının kariyerini en kötü etkileyen olay, dizinden yaşadığı sakatlıklar oldu.


Laporte bu sezon hem Manchester City ile sezon başı dönemini hem de İspanya milli takımıyla FIFA Dünya Kupası’nda mücadele etme fırsatını sakatlıkları yüzünden kaçırdı.


1) Virgil van Dijk, 2017/18 (84.65M €)


Jürgen Klopp yönetimindeki Liverpool, 1 Ocak 2018’de Southampton’dan Virgil van Dijk’ı transfer ettiğinde Hollandalı oyuncuyu dünyanın en pahalı stoperine dönüştürdü.


Onun için harcanan yaklaşık 85 milyon euro’nun yanında Virgil van Dijk, Kırmızılar’da oyununu birkaç kademe daha yukarı çekti. Hali hazırda dünyanın en iyi stoperi sıralamalarında zirveye oynayan Van Dijk, Liverpool’un yıllar sonra kazandığı Premier League şampiyonluğunda da başrollerden birini üstlendi.


Hali hazırda Liverpool kariyerine devam eden oyuncu, Jürgen Klopp’un ilk 11’e yazdığı ilk isim olmayı sürdürüyor.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page