Prens Selman Newcastle United'ın Yeni Sahibi
top of page

Prens Selman Newcastle United'ın Yeni Sahibi

Premier Lig Şampiyonluğu Uzun Vadeli Bir Hedef

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed Bin Selman'a bağlı olan konsorsiyum, Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'ı resmen satın aldı. Yaklaşık 350 milyon sterline satılan kulübün %80'i, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonuna ait olacak. İş insanı Amanda Staveley'e ait olan PCP şirketi ve Reuben Brothers şirketi ise kulübün %10'luk dilimine sahip oldu. Amanda Staveley, geçmişte Manchester City'nin satışında da önemli rol oynamıştı.

Uluslararası Af Örgütü ise yaptığı açıklamada, Premier Lig ve Newcastle United yetkililerinin ''insan hakları sorunları'' ilkesini temel alarak kararlarını tekrar gözden geçirmesini istedi.

Kulübün mevcut sahibi Mike Ashley'in 14 yıllık yönetimini başarısız bulan ve takımın artık zirveye oynaması gerektiğini söyleyen taraftarlar ise satın alınmadan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederken, 1990'larda takıma imza atan Alan Shearer'in imza törenine benzer bir heyecan yaşadıklarını söylüyorlar.



Premier Lig şampiyonluğu uzun ve planlı hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Öncelikle Uluslararası Af Örgütü ve diğer kuruluşların endişesini anladığını ifade eden Staveley, yatırım fonunun ülkeden tamamen bağımsız olduğunu açıkladı.

Şampiyonluğun fonun gelecek hedefleri arasında olduğunu ve 10 yıl içinde kupayı kaldıracak bir takım kuracaklarını söyleyen Staveley, teknik direktör Steve Bruce ve takımdaki oyuncuların geleceği konusunda toplantılar aldıklarını belirtti. 7 maçtan sadece üç puan çıkaran Bruce için ayrılık pek sürpriz olmamakla birlikte, sözleşmesinde yer alan 8 milyon sterlinlik tazminat bedelinin de fon tarafından hemen ödeneceği konuşuluyor.




Ayrıca aşırıya kaçan sözler kullanmak yerine kulübü, taraftarlarla birlikte başarılarla dolu bir yere dönüştüreceklerini belirten Amanda Staveley, kulübün her alanına ciddi yatırımlar yapacaklarını söyledi. Staveley, son 48 saat içinde tüm yardımı sağlayan Premier Lig yönetimine de teşekkür etti.

Newcastle United, Mohammed Bin Selman'ın servetiyle birlikte dünyanın en pahalı kulübü haline geldi. Bin Selman 320 milyar poundluk bir servete sahipken, Manchester City'nin sahibi Şeyh Mansour'un serveti 23 milyar pound olarak biliniyor.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page