PSG Mbappe’yi Kamp Kadrosuna Almadı
top of page

PSG Mbappe’yi Kamp Kadrosuna Almadı



PSG, Kylian Mbappe'nin gelecek yaz Real Madrid ile bedelsiz olarak anlaşacağına inanarak oyuncuyu bu sezon elden çıkarmak istiyor.


Mbappe'nin geleceğinin Paris'ten uzakta olduğuna dair belki de en büyük ipucu, Ligue 1 şampiyonunun 24 yaşındaki Mbappe'yi sezon öncesi Japonya ve Güney Kore’de yapacağı hazırlık kamplarının kadrosunda çıkarması oldu.


Mbappe'nin geçtiğimiz ay Paris Saint Germain’e, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullanmayacağını bildirdiği iddia edildi. Yaşanan son gelişmeler, bu iddiaların gerçek olduğunu gösteriyor.


Fabrizio Romano'ya göre PSG, acilen Mbappe ile yollarını ayırmak istiyor. Fransız kulübü bu yüzden herhangi bir kulüpten gelen teklifleri değerlendirecek.


Real Madrid'in mevcut transfer döneminde 2018 Dünya Kupası şampiyonu için bir teklif sunup sunmayacağı henüz belli değil. Buna karşın La Liga devi, geçtiğimiz sezon başında Mbappe’yi kadrosuna katmaya çalışmış ancak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un görülmemiş ikna çabası yüzünden bunu başaramamıştı.


PSG her koşulda Mbappe’yi bedelsiz olarak kaybetmemeye kararlı. Oyuncunun olası değeri göz önüne alındığında bu son derece anlaşılabilir bir durum.


Transfermarkt şu anda eski Monaco forvetine 180 milyon € değer biçiyor. Bununla birlikte PSG’nin gezegendeki en iyi oyunculardan biri için çok daha fazlasını istemesi oldukça mümkün görünüyor.


Mbappe ile ilgilendiği bildirilen kulüpler arasında, bu yazın başlarında Lionel Messi transferinde başarısız olan ve Suudi hükümetinin önemli bir sözleşme teklifi hazırladığı söylenen Suudi Arabistan Ligi ekibi Al-Hilal de var.


Arsenal de son zamanlarda Mbappe ile bağlantılıydı. Ancak teknik direktör Mikel Arteta, bu durumu tartışmayı reddederek "Kulübümüz için oynamayan oyuncular hakkında asla konuşmadığımı biliyorsunuz."

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page