Real Madrid Aurelien Tchouameni’yi Satabilir
top of page

Real Madrid Aurelien Tchouameni’yi Satabilir



Real Madrid Aurelien Tchouameni’nin kulüpten ayrılmasına izin vermeye hazır. Liverpool, Manchester United, Manchester City ve Arsenal; olası bir transfer ihtimaline karşı hazır bekliyor.


İspanyol yayın organı Fichajes'e göre Los Blancos, Monaco'dan 80 milyon €’luk transferinden sadece 12 ay sonra 23 yaşındaki oyuncunun "ayrılmasını memnuniyetle karşılayacak.” Tchouameni, Casemiro'nun gidişine rağmen Avrupa şampiyonu için istikrarlı bir şekilde ilk 11’de yer alamadı ve Jude Bellingham'ın Real tarafından istendiği söylenirken Tchouameni'nin gitmesi olası olabilir.


Haberde ayrıca, böylesine büyük bir hamleden sadece bir yıl sonra oyuncunun ücretini sadece Premier League takımlarının karşılayabileceği belirtiliyor. Bu da dört İngiliz takımına büyük bir fırsat veriyor.


Geçtiğimiz yıl Real Madrid, Tchouameni'nin transferi için Liverpool'u geride bıraktı ve Kırmızılar’ın kaliteli bir orta saha oyuncusuna olan ihtiyacı daha da arttı.


Liverpool'un adı Bellingham'la yoğun bir şekilde anılıyordu ancak Borussia Dortmundlu yıldız artık radarda olmadığından Tchouameni, Klopp'un orta sahasında aradığı çok yönlü oyunu sunan gerçekçi bir B planı. Real Madrid, Fransız oyuncuyu kiralasa bile Liverpool bu transferi kalıcı hale getirebiir.


Bu durum, Arsenal'in Martin Odegaard'ı Premier League’e getirmesine benzer şekilde sonuçlanabilir. Topçular, başlangıçta Bernabeu için yeterince iyi olmadığı düşünülen bir yeteneği kapmayı başardı ve oyuncunun kendisi Real Madrid’in yanıldığını muhteşem bir şekilde kanıtladı.


Aslında Arsenal'in son sezonlarda Real'le iyi bir ilişkisi var. Dani Ceballos'u da Real’den kiralık olarak getirmişlerdi ve Mikel Arteta'nın orta sahaya takviye arayışıyla birlikte Tchouameni, Kuzey Londralılar için göz ardı edilemez.


Yine de bu anlaşmada ne olursa olsun Bellingham kilit rol oynayacak. Eğer Real Madrid İngiliz genci kadrosuna katarsa; İlkay Gündoğan'ın Barcelona’ya gideceği konuşulurken Manchester City'nin yerini dolduracak bir oyuncu arayışına girmesi gerekecek. Bellingham'ın Real'e transferi Liverpool'un işine yarayabileceği gibi, Tchouameni'nin City’e gelmesinin önünü açabilir.


Bu arada Manchester United'ın da adı Bellingham'la anılıyor ama ciddi bir şekilde değil. Tchouameni'ye olan ihtiyaçları da Casemiro'ya sahip oldukları düşünüldüğünde sınırlı görünüyor. İronik bir şekilde, Tchouameni Madrid'e geldiği için gitmesine izin verilen oyuncu Casemiro.


Yine de RMC Sport'a göre geçen yıl United, Fransız oyuncuyla görüşmeler yaptı. United, orta sahada yaratıcı bir oyuncu olarak Casemiro'nun yanında Christian Eriksen'i, sert ve koşan bir yırtıcı olarak da Fred'i sahaya sürdü. Tchouameni, bu rollerin ikisini de tek başına oynayabilir.

Fransız oyuncunun geleceği hala belirsiz. Madrid kariyerinin ilk yılında satılığa çıkarılırsa Premier League kulüplerinden hangilerinin onunla ilgileneceğini göreceğiz. Yine de ilk seferdeki ilgiye bakılırsa ilgi çekici bir transfer hikayesi ve Jude Bellingham transferinin güzel bir parçası olabilir.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page