“Samatta, Eto’o’ya benziyor; Hızlı, savaşçı ve golcü”
top of page

“Samatta, Eto’o’ya benziyor; Hızlı, savaşçı ve golcü”

“Samatta Savaşan Bir Futbolcu. Süper Lig’de Savaşmak Çok Önemli”

Vedat Muriqi'nin 20 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İtalya Serie A ekiplerinden Lazio'ya transfer olmasından sonra golcüye ihtiyacı olan Fenerbahçe, Aston Villa forması giyen Mbwana Samatta'yı renklerine bağladı. Süper Lig'de forma giyecek ilk Tanzanyalı futbolcu olma unvanına kavuşacak olan 27 yaşındaki Samatta’nın Türkiye’de başlayacak olan kariyeri ile ilgili kendisini yakinen tanıyan eski profesyonel futbolcu ve RTL Sport yorumcusu Leye Mbaye ile konuştuk.


Samatta’nın gerçekten harika bir forvet olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Leye Mbaye; “Özellikle hızı, tekniği ve son vuruşlardaki bitiriciliği gerçekten çok başarılı. Belçika’da oynadığı yıllar içerisinde Genk’te çok güzel sezonlar geçirdi. Takımdaki en önemli oyuncuydu ve Genk’in 2019’da Belçika şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı oldu. Onun gibi bir forvete sahip olmak Fenerbahçe adına çok önemli. Fenerbahçe’ye pek çok şey katacak. Özellikle Mame Thiam ile beraber oynayacak olmaları takımda ciddi bir fark yaratacaktır” dedi.





“Türk Taraftarlar Savaşan Futbolcuları Sever”

Samatta’nın hala büyük bir gelecek vaat ettiğini belirten Leye Mbaye; “İngiltere Premier Lig’de forma giydi ve çok başarılıydı. Bence hala kendisini göstermesi için şansı var. Fenerbahçe’ye de çok fazla katkısı olacağını düşünüyorum. Çünkü o böylesine kaliteli ve zirveye oynayan takımlarda kendisini gösterebilecek güvene sahip. Onun oyun stilini Samuel Eto’o’ya benzetiyorum. Hızlı ve çok gol atıyor. Savaşan bir futbolcu. Süper Lig’de oynarken savaşan bir futbolcu olmanızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türk taraftarlar savaşan futbolcuları çok sever. Samatta da şuanda savaşmak için hazır” ifadelerini kullandı.


Ferhat Demirkıyık bildirdi










0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page