Steven Gerrard İngiltere’den 3 Yıldızı İstiyor
top of page

Steven Gerrard İngiltere’den 3 Yıldızı İstiyor



Steven Gerrard, Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Ettifaq'ın yeni teknik direktörü oldu. Liverpool efsanesi bu transfer döneminde şimdiden birden fazla Premier League oyuncusunu hedefliyor.


Al-Ettifaq, geçen sezon Suudi Arabistan Ligi’ni yedinci sırada tamamladı. Buna karşın yeni teknik direktörleri Steven Gerrard ile yeni sezonda şampiyonluk hedefliyorlar. Suudi Arabistan temsilcisi, bunu başarabilmek için Rangers ve Aston Villa’nın eski teknik direktörü Steven Gerrard’a önemli bir transfer bütçesi vermeyi planlıyor.


Daily Mail'e göre Gerrard şimdiden Jordan Henderson, Philippe Coutinho ve Pierre-Emerick Aubameyang için çalışıyor.


43 yaşındaki teknik direktör, Liverpool kariyerinin son dönemlerinde Henderson ile birlikte forma giydi ve Orta Doğu'da eski takım arkadaşıyla yeniden bir araya gelmek istiyor.


Mevcut kontratında hala iki yılı olan Liverpool kaptanı Henderson, Alexis Mac Allister ve Domink Szoboszlai'nin transferinden sonra 2023/24 sezonunda Jürgen Klopp'un takımında kısıtlı dakikalar alabilir. Üstelik Liverpool’un daha fazla orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak istediği de bildiriliyor.


Bu nedenle, 33 yaşındaki Henderson’u Al-Ettifaq'tan gelen kazançlı bir teklif cezbedilebilir.


Gerrard'ın eski takım arkadaşlarından biri olan Coutinho da Suudi Arabistan'a gidebilir. Gerrard, Aston Villa'nın başındayken Coutinho ile çalıştı. Brezilyalı oyuncu, Gerrard 2022 Ekim’de görevden alındıktan sonra Unai Emery yönetiminde fazla şans bulamadı.


Hala sadece 31 yaşında olan Coutinho, Aston Villa’ya 20 milyon € bedelle kalıcı olarak transfer olmuştu. Aston Villa’nın Brezilyalı oyuncusunu daha düşük bir ücret karşılığında bırakabileceğine inanılıyor.


Ayrıca Gerrard'ın Suudi Arabistan'a yanında götürmek istediği bildirilen hedefler arasında, geçen sezonun başında Chelsea'ye imza atmasına rağmen Stamford Bridge'de büyük ölçüde gözden düşen Aubameyang da var. Barcelona'dan 12 milyon €’ya alınan Gabonlu forvet, Maviler için 21 maçta sadece 3 gol attı ve kulüpten ayrılması neredeyse kesin gibi görünüyor.


Gerrard, haziran ayında Suudi Arabistan ekibinin teklifini kabul etmeyeceğini belirtmesine rağmen Al-Ettifaq'ta görevi devraldı ve iki yıllık bir sözleşme imzaladı. Bu onu en az 2025'e kadar kulüpte tutacak.


Gerrard, haziran ayında "Potansiyel bir teklifi dinlemek için davet edildim. Teklifi analiz ediyorum ancak şu an için bunu kabul etmeyeceğim.” demişti.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page