Süper Lig’de 2022/23 Sezonu Sona Erdi
top of page

Süper Lig’de 2022/23 Sezonu Sona Erdi



Spor Toto Süper Lig’de 2022/23 sezonu, 7 Haziran Çarşamba günü oynanan maçlarla birlikte sona erdi.


Dünya Kupası ve ülkemizde meydana gelen deprem sebebiyle uzayan sezon, hem futbolcular hem de kulüpler açısından çok zor geçti.


Üç İstanbul Takımı Zirvede


Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, Süper Lig’in 2022/23 sezonunu ilk üç sırada tamamladı.


Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, ligi 88 puanla şampiyon olarak tamamladı ve kulüp tarihinin 23. şampiyonluğunu elde etti.


Fenerbahçe ise sezon boyunca şampiyonluk yarışından kopmamasına rağmen ligi Galatasaray’ın 8 puan ardında ikinci olarak bitirdi.


Beşiktaş ise sezon ortasında yaptığı teknik direktör değişiminden pozitif etkilendi ve Şenol Güneş ile yaptığı çıkışla ligi üçüncü olarak tamamladı.


Vincenzo Montella önderliğindeki Adana Demirspor ise bu sezon Süper Lig’in dikkat çeken takımı oldu. Adana temsilcisi, ligde 4.sırayı aldı.


Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ön elemeleri oynamaya hak kazanırken Beşiktaş ve Fenerbahçe, Konferans Ligi ön elemelerinde mücadele edecek.


İki Takım Küme Düştü


Sezon başında 4 takımın ligden düşmesi planlanmıştı ancak yaşanan deprem felaketi sebebiyle Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmesiyle bu sayı 2’ye düştü.


Tarihinde Süper Lig'deki ilk sezonunu geçiren Ümraniyespor ligde kalıcı olmayı başaramadı ve ligin son sırasında kalarak düşmekten kurtulamadı.


Giresunspor ise son haftaya kadar ligde kalma mücadelesini sürdürse de İstanbulspor’u geçemedi ve lige veda eden diğer takım oldu.


Krallar Fenerbahçe ve Galatasaray’dan


Fenerbahçe ve Galatasaray, ligde ilk iki sırayı paylaştığı gibi gol ve asist krallığında da öne çıkan takımlar oldu.


Fenerbahçe’nin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia, 29 golle Süper Lig’in gol kralı olmayı başardı.


Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu ise yaptığı 12 asistle Süper Lig’in 2022/23 sezonunu asist kralı olarak tamamladı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page