Süper Lig’de İlk Hafta Geride Kaldı
top of page

Süper Lig’de İlk Hafta Geride Kaldı



Türkiye Süper Ligi’nde 2022/2023 Sezonu’nun ilk haftası geride kaldı.

9 maçın oynandığı Türkiye Süper Ligi’nin ilk haftasında toplamda 27 gol atıldı. 9 karşılaşmanın yalnızca 2’sini ev sahibi ekipler kazanırken 4 maçta deplasman ekipleri sahadan galip ayrılan taraf oldular. Ligin ilk haftasında 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Haftanın en gollü iki maçından ilkinde Alanyaspor, deplasmanda Fatih Karagümrük’ü 2 – 4 mağlup etti. Toplam 6 golün atıldığı diğer karşılaşmada ise Fenerbahçe, sahasında Ümraniyespor ile 3 – 3 berabere kaldı.


Cumartesi Fikstüründe Sadece Beşiktaş Kazandı


Türkiye Süper Ligi’nde yeni sezon 5 Ağustos 2022 tarihinde resmen başladı.

Türkiye Süper Ligi’nin son şampiyonu Trabzonspor, deplasmanda ligin yeni ekiplerinden İstanbulspor’a konuk oldu. Trabzonspor adına yeni transferler Eren Elmalı, Larsen ve Trezeguet’in ilk maçlarına çıktıkları karşılaşma, 0 – 2 Karadeniz temsilcisinin üstünlüğü ile sona erdi.

Teknik direktör Abdullah Avcının öğrencilerine galibiyeti Cornelius ve Denswil getirdi.

Cumartesi gününün maçlarında Sivasspor, sahasında Gaziantep FK’yı ağırladı. Karşılıklı birer golün atıldığı mücadelede 90 dakika sonunda taraflar puanları paylaştı.

Günün ikinci mücadelesinde ise Beşiktaş ile Kayserispor, İstanbul’da karşılaştılar.

Teknik direktör Valerien Ismael ile sezona başlayan, kadrosunun hücum hattına yaptığı takviyelerle dikkat çekti. Hollanda Milli Futbol Takımı’nın forveti Wougt Weghorst, geçen sezonu Kasımpaşa’da geçiren Jackson Muleka ile birlikte diğer yeni transferler Masuaku, Gedson Fernandes ve Saiss ilk kez bir lig maçında Beşiktaş forması giydiler ve karşılaşmaya ilk 11’de başladılar.

Beşiktaş’ın bir diğer yeni transferi Cenk Tosun ise 77’nci dakikada oyuna girip 90+3’te ikinci sarı kartla oyundan atıldı ve yeni Beşiktaş döneminin ilk maçında 26 dakika oyunda kalabildi.

67’nci dakikada Karimi’nin oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Kayserispor karşısında 0 – 0 giden maçta, ev sahibi ekip adına galibiyeti getiren isim ise Rachid Ghezzal oldu. Cezayirli oyuncu, 90+6’ncı dakikada yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara yollayarak Beşiktaş’ın yeni sezonunun ilk maçından 3 puanla ayrılmasını sağladı.


Cumartesi 3 Maçta 12 Gol Atıldı


7 Ağustos 2022 Pazar fikstüründe 3 maç vardı. Türkiye Süper Ligi’ndeki İtalyan derbisinde Andrea Pirlo’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Fatih Karagümrük, Francesco Farioli’nin ekibi Alanyaspor ile karşılaştı.

Konuk Alanyaspor’un ilk yarıyı 0 – 2 önde kapattığı mücadele, ikinci yarı karşılıklı gollere sahne oldu ve 2 – 4’lük skorla sonuçlandı.

Böylece Andrea Pirlo, Türkiye Süper Ligi kariyerindeki ilk maçından mağlubiyetle ayrıldı.

Günün diğer karşılaşmasında ise Giresunspor, Çotanak Stadyumu’nda Adana Demirspor’u konuk etti. Gökhan İnler’in 1 gol 1 asist ile öne çıktığı karşılaşmada Adana Demirspor’un yeni transferi Henry Onyekuru da takımı adına ilk maçında ilk golünü attı. Karşılaşmayı Adana Demirspor 2 – 3’lük skorla kazandı.

Cumartesi gününün kapanışı ise Antalya’da gerçekleşti. Teknik direktör Nuri Şahin ile birlikte Türkiye Süper Ligi’nde 16 maçtır mağlup olmayan Antalyaspor, Galatasaray karşısına çıktı.

Galatasaray’da yeni transferlerden Haris Seferovic, Sergio Oliveira ve Abdülkerim Bardakçı ilk kez bir Türkiye Süper Ligi maçında forma giydiler.

Yüksek hava sıcaklığının futbolcuları zorladığı gözlemlenirken, maçın birçok kırılma anı oldu. Antalyaspor’un Brezilyalı forveti Luiz Adriano, 45+4’te bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Galatasaray’da bir diğer yeni transfer Midtsjo de 62’de ilk kez sarı kırmızılı formayla sahaya çıktı. Midtsjo, dakika 90’da Bafetimbi Gomis’e yaptığı asistle takımının sezona 3 puanla başlamasına katkı yaptı.


İlk Haftanın En Farklısı İstanbul Başakşehir


İlk haftanın kapanışında ise İstanbul Başakşehir, İstanbul derbisinde Kasımpaşa’yı 4-0 mağlup ederek Türkiye Süper Ligi 2022/2023 Sezonu’nda ilk haftanın en farklı galibiyetini elde etti.

Günün ikinci maçında MKE Ankaragücü ve Konyaspor, Ankara’da berabere kalırken haftanın kapanışı ise Kadıköy’de yapıldı.

Teknik direktör Jorge Jesus’u göreve getiren ve birçok yeni transfere imza atan Fenerbahçe, ligin yeni takımı Ümraniyespor karşısında yeni oyuncularından birçoğuna şans verdi.

Luan Peres, Gustavo Henrique, Willian Arao, Emre Mor, Lincoln, Joshua King ve sonradan oyuna giren Bruma, Fenerbahçe formasıyla ilk kez bir lig maçına çıktılar.

İlk yarının sonunda soyunma odasına Enner Valencia’nın attığı 2 golle 2-1 önde giren Sarı Lacivertliler, ikinci yarının 67 ve 73’üncü dakikalarında Gheorghe ve Mrsic’in attığı gollerle 2-3 geriye düştüler.

Fenerbahçe’de 90+2’nci dakikada eşitlik golünü atan Mergim Berisha, maçın skorunu belirledi ve taraflar sahadan 3-3’lük beraberlik ayrıldılar.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page