Teddy Sheringham: “Kane’in Kararına Saygı Duyulmalı”
top of page

Teddy Sheringham: “Kane’in Kararına Saygı Duyulmalı”



1990’larda kupa kazanmak için Tottenham’dan Manchester United’a transfer olan Teddy Sheringham, Harry Kane'in Spurs'teki geleceği hakkında kararını verdi: "Hiçbir Tottenham taraftarı ona başka bir kulüple kupa kazanma fırsatını değerlendirdiği için suçlamaz.”


Tottenham Hotspur ve Manchester United'ın eski forvet oyuncusu Teddy Sheringham, Harry Kane'in Tottenham Hotspur Stadyumu'ndaki geleceği hakkında görüş bildirdi. Sheringham, Spurs taraftarlarının, Tottenham için tüm zamanlarda en çok gol atan oyuncunun başka bir takıma transfer olmasını kabul edeceğini öne sürdü.


Yaz transfer dönemi yaklaşırken Harry Kane'in geleceği çok tartışılıyor. İngiliz forvet ile Manchester United’ın yoğun şekilde ilgilendiği ve transfer yarışında önde olduğu konuşuluyor.


Şimdiye kadar profesyonel kariyeri boyunca tek bir kupa kazanamayan Kane, özellikle şu anda Tottenham’daki kargaşayı göz önünde bulundurarak kupa arayışına devam edebilir.


Sheringham, bunun bir olasılık olduğuna inanıyor ve durumu, kendi futbolculuğunda Kuzey Londra ile Manchester arasında tercih yaptığı döneme benzetiyor. Eski Tottenham yıldızı, Spurs taraftarlarının Kane’in kararındaki mantığı anlayacağını iddia ediyor.


Sheringham, Lord Ping’e "United'a katıldım çünkü Tottenham'ın kupalar için yarışmama izin vermeyeceğini hissettim. Kulübün, en büyük kupalar için mücadele etmemizi sağlayacak oyuncuları getireceğini düşünmemiştim" dedi.


"Harry kulüpteki duruma bakmalı ve benim sorduğum soruların aynısını kendine sormalı. Eğer kulübün rekabet için gereken oyuncuları getiremeyeceğini düşünüyorsa o zaman ben devam etmezdim. Üstelik onun başka bir kulüple kupa kazanma fırsatını kovalamasına karşı çıkacak tek bir Tottenham taraftarı olduğunu sanmıyorum."


Sheringham buna ek olarak; Tottenham Başkanı Daniel Levy'yi, Kane'in geleceğini bir an önce ele almaya çağırırken aynı zamanda forvetin isteklerine saygı duyması gerektiğini söylüyor.


Daniel Levy’nin, sözleşmesi 2024'te sona erecek olmasına rağmen Harry Kane'e yaz dönemi için yaklaşık 120 milyon €’luk bir fiyat etiketi koyduğu bildiriliyor. Kulüplerin, yalnızca 12 ay sonra onu bedelsiz olarak alabileceği düşünülürse bu ödemeyi yapmaları pek mümkün görünmüyor.


Sheringham, "Tottenham'a yaptığı hizmetlerden sonra Daniel Levy ona saygı duymalı ve ona, kendi kararını alma özgürlüğü vermeli. Eğer bu konuşma sırasında Harry yazın ayrılmak istediğini söylerse o zaman Daniel Levy onun bu isteğini yerine getirmeli.” dedi.


"Daniel'in Harry ile konuşması ve her şeyi açıklığa kavuşturması gerekiyor. Harry'nin kendi soruları olacak ve kulübü yönetmek için kimin geleceğini, bütçenin ne olacağını bilmek isteyecek. Bu konuşmalar kulüpteki en iyi oyuncu ve kulüp başkanı için olağandışı değildir.”


“Bu, açıklığa kavuşturulması gereken ve olabildiğince çabuk çözülmesi gereken bir durum. Daniel'in bu durum hakkında temkinli davranabileceğini sanmıyorum. Kesinlikle onunla konuşmadan onu tutmaya çalışamaz."

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page