Thomas Tuchel’in Casemiro İlgisi
top of page

Thomas Tuchel’in Casemiro İlgisi



Bayern Münih Menajeri Thomas Tuchel'in, kulüp yönetiminden Manchester United'ın orta saha oyuncusu Casemiro’yu transfer etmelerini istediği belirtildi. Brezilyalı oyuncu İngiltere'ye geleli henüz 12 ay bile olmadı.


Geçtiğimiz yaz Real Madrid'den 70 milyon € karşılığında transfer edilen Casemiro, o günden bu yana Erik ten Hag'ın Manchester United'ı için vazgeçilmez bir oyuncu haline geldi ve şubat ayında Carabao Cup’u kazanmalarına, FA Cup finaline çıkmalarına ve Şampiyonlar Ligi için mücadele etmelerine yardımcı oldu.


Buna rağmen Tuchel, Almanya'da göreve geldikten sadece birkaç hafta sonra Casemiro'yu Bayern Münih takımı için öncelikli transfer olarak belirledi. Bu transferi, kulüpte yeniden yapılanmanın gerçekleşmesi için gerekli görüyor.


Alman yayın organı Kicker'e göre, Thomas Tuchel gelecek sezon huzursuz bir soyunma odasına deneyimli liderler getirmeye niyetli ve 31 yaşındaki isim onun ideal oyuncu profilini temsil ediyor.


Gerçekten de Bayern, bu ayın başlarında Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Manchester City'nin kendilerini 4-1 mağlup etmesinin ardından, takımın merkezinde Joshua Kimmich'e partnerlik edecek yeni bir defansif orta saha eklemek istiyor.


Casemiro'nun Manchester United için değeri, bonservis bedeli bir yana, Tuchel'i Brezilyalı oyuncunun peşinde koşmaktan da caydırmamış gibi görünüyor.


Bayern Münih şu anda Bundesliga'da ikinci sırada ve bitime beş maç kala lig lideri Borussia Dortmund'un bir puan gerisinde.


Nisan ayı başında Julian Nagelsmann'ın yerine gelen Tuchel, Bayern ile hem Avrupa'dan hem de DFB-Pokal'dan elendi. Bu da takımın kupa kazanmak için tek şansının lig olduğu anlamına geliyor.


Manchester United ise Casemiro ile gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı ve sezonun ikinci kupasını kazanmayı hedefliyor. 3 Haziran'da FA Cup finalinde Manchester City ile karşılaşacakları için bu zor bir görev olacak.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page