Top 6'nın 9 numaraları
top of page

Top 6'nın 9 numaraları

Güncelleme tarihi: 22 Tem 2022



İngiltere Premier Lig’de 2022/2023 sezonu öncesinde TOP 6 olarak adlandırılan takımların forvet hatlarında yaptıkları değişiklikler dikkat çekiyor.


Arsenal, Manchester City, Tottenham, 9 numaralı formalarını yeni sahiplerine şimdiden teslim ederken; Chelsea ve Manchester United’ın ise transfer döneminin ilerleyen günlerinde bu mevkiye takviye yapmak istedikleri biliniyor.


Premier Lig’de 9 Numaralar Değişti


İngiltere Premier Lig’de 2021/2022 sezonunun sona ermesiyle birlikte transferde ilk hamlelerden biri Manchester City tarafından yapıldı.


Pep Guardiola’nın talebi doğrultusunda Borussia Dortmund’dan Norveçli forvet Erling Haaland’ı kadrosuna katan Manchester City, bu transfer için Alman temsilcisine 60 milyon euro ödedi.

Takımın 9 numaralı formasını giymeye hazırlanan Norveçli golcünün ardından, 2017’den beri Manchester City’de oynayan Gabriel Jesus da Arsenal’e transfer oldu.


Teknik direktör Mikel Arteta ile birlikte geçtiğimiz sezonu İngiltere Premier Lig’de 5’inci sırada bitiren Arsenal’de Fransız forvet Alexandre Lacazette, sözleşmesinin bitimiyle takımdan ayrıldı.

Böylelikle yeni transfer Gabriel Jesus, Fransız oyuncudan boşalan 9 numaralı formanın yeni sahibi oldu.


Tottenham’da ise şimdiye kadar sezonun en büyük transferi Richarlison oldu. Everton’dan 58 milyon euro bedelle alınan Brezilyalı yıldız, yeni sezonda 9 numaralı formayı giyecek ve takımının skor yüküne katkıda bulunmaya çalışacak.


Öte yandan TOP 6’nın diğer temsilcisi Liverpool ise yeni transferi Darwin Nunez’e 27 numaralı formayı giydi. Buna rağmen Uruguaylı forvetin sezonun büyük bölümünde santraforda teknik direktör Jürgen Klopp’un birinci tercihi olması bekleniyor.



Chelsea ve Manchester United’ta Arayış Var


Chelsea ve Manchester United ise takımlarını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Her iki takım da geçtiğimiz sezon 9 numaralı formayı taşıyan oyuncularıyla yollarını ayırdı.


Romelu Lukaku, Chelsea’deki 1 sezonluk döneminin ardından eski kulübü Inter ile sözleşme imzalarken; Manchester United’ta ise Anthony Martial’in yeni takımına önümüzdeki günlerde katılması bekleniyor.


Hal böyle olunca her iki kulübün de bu oyuncuların yerini yeni isimlerle doldurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Chelsea, Manchester City’den Raheem Sterling transferini bitirmek üzereyken Manchester United’ın ise önceliğinin orta saha transferi olduğu belirtiliyor.


Tüm bunlara ek olarak iki takım arasında bir transfer gelişmesinin yaşanma ihtimali de son günlerde İngiliz basınında yer alıyor. Buna göre Manchester United’tan ayrılmak istediğini belirten Cristiano Ronaldo’nun Chelsea’ye transfer olabileceği konuşuluyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page