Tottenham Manchester City’nin Stoperini İstiyor
top of page

Tottenham Manchester City’nin Stoperini İstiyor



Tottenham Hotspur, bu yaz Aymeric Laporte ile sözleşme imzalamak için iddialı bir hamle yaptı.


Şu anda Manchester City'nin kadrosunda 5 stoper bulunurken Aymeric Laporte bu beşlinin en az oynayanı konumunda. Nathan Ake sol bekte, Manuel Akanji ise Kyle Walker ile dönüşümlü olarak sık sık sağ bekte görev aldı.


Bu da John Stones ve Ruben Dias'ın - zaman zaman Akanji'nin de - savunmanın merkezinde tercih edilmesine neden olurken Fransa doğumlu İspanyol stoperi dışarıda bıraktı. Haberlere göre Laporte, Etihad’dan ayrılmak istiyor.


Football Transfers, Spurs'ün arka hattını güçlendirmek amacıyla Laporte'yi Kuzey Londra'ya getirmeyi düşündüğünü iddia etti. Barcelona'nın da sol ayaklı stoper için istekli olduğu bildiriliyor ancak teknik direktör Xavi Hernandez son zamanlarda savunmanın ortasında eski Chelsea'li kanat beki Marcos Alonso'yu kullanıyor.


Gazeteci Dean Jones'un GiveMeSport'a verdiği demeçte 28 yaşındaki oyuncunun yurt dışına gitmek istediğini söylemesi üzerine Laporte, Barcelona’yı kafasına koymuş gibi görünüyor.


"Duyduğum kadarıyla yurt dışına taşınmak istiyor ve Premier League'de kalmak istemiyor." diyor Jones ve ekliyor: "Bu yüzden Tottenham'a gideceğinden pek emin değilim."


Yine de Tottenham’a gitmek çok şey ifade eder ve Tottenham finansal açıdan daha iyi bir konumda olabilir. Laporte, Cristian Romero gibi daha agresif sağ ayaklı bir oyuncunun yanında oynayabilecek mükemmel bir stoper gibi görünüyor.


Elbette Tottenham'daki iç karışıklık, herhangi bir anlaşmayı etkileyebilir. Juventus skandalındaki rolünün ardından sportif direktör Fabio Paratici'nin görevden uzaklaştırılmasıyla kulüp, şu anda sportif direktörsüz durumda.


Laporte'a, Transfermarkt tarafından sadece 30 milyon € değer biçiliyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page