Tottenham transfere büyük bütçeler ayıracak mı?
top of page

Tottenham transfere büyük bütçeler ayıracak mı?



İngiltere Premier Lig’de 2021/2022 sezonunda istikrarsız bir performans sergileyen Tottenham, teknik direktör Antonio Conte yönetiminde sezonunun sonunu iyi getirdi. Kuzey Londra temsilcisi, ligin bitimine doğru gösterdiği performansla dördüncü basamağa yerleşti.


Kuzey Londra temsilcisi böylece lig sıralamasında ezeli rakibi Arsenal’i geçerek UEFA Şampiyonlar Ligi biletini aldı.


Hal böyle olunca Tottenham taraftarları, yeni sezon öncesi kadroya katılacak yeni oyuncuları beklemeye koyuldu.



Daniel Levy Eli Sıkı Olmasıyla Ünlü


Son yıllarda İngiltere Premier Lig’in marka değerindeki yükseliş, ligde yer alan takımların mali güçlerini de arttırdı.


Tarihsel süreçte İngiltere Premier Lig’de “Büyük Altılı” olarak anılan Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City ve Liverpool’un arasında sayılan Tottenham da elbette bu gelişimden payını aldı.


Kulüp 2016 yılında temeli atılan ve 3 Nisan 2019’da açılan yeni stadyumuna yaklaşık 1 milyar euro harcadı. Tottenham Hotspur Stadyumu’nun açılmasıyla birlikte gelirlerini de büyük ölçüde arttıran Kuzey Londra ekibi, buna karşın Başkan Daniel Levy’nin transfer anlayışı sebebiyle kadrosuna beklenen takviyeleri yapmadı.


Buna karşın son yıllarda üst düzey teknik direktörlerle çalışmaya başlayan Tottenham’da göreve gelen son 4 isim de (birçoğu basın önünde olmak üzere) kulübün “harcamama” politikasını eleştirdi.


2019 yılında görevden ayrılan ve Tottenham tarihinin en büyük başarısına imza atarak kulübü UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkaran Mauricio Pochettino, 2019 – 2021 yılları arasında görev yapan Jose Mourinho ve 2021 – 2022 sezonunun yarısında takımın başında olan Nuno Espirito Santo, Daniel Levy’nin önemli transferler için harcama yapması gerektiğini dile getiren isimler oldular.



Antonio Conte Transferde Büyük Hamleler Bekliyor


Tottenham’ın tarihinde en yüksek bonservis bedeli ödediği oyuncunun 60 milyon euro ile Tanguy Ndombélé olması, Daniel Levy’nin transfer anlayışının bir kanıtı olarak yorumlanıyor.


İngiltere Premier Lig’in son yıllarında şampiyonluk yaşayan Manchester City, Liverpool ve Chelsea’nin transferde her yıl neredeyse 200 milyon euro’nun üzerinde harcama yapmaları ve Manchester United’ın da onlardan aşağı kalmaması, Tottenham taraftarlarının yönetimlerine baskı yapmasına yol açıyor.


Bunlara paralel olarak Başkan Daniel Levy’nin 2022/2023 sezonu öncesi transferde daha agresif adımlar atması bekleniyor. Zira geçtiğimiz sezon kadronun geliştirilmesi gerektiğini birçok kez ima eden Antonio Conte de tıpkı taraftarlar gibi kulüp yönetiminden transfer bekliyor.


2022/2023 yaz transfer döneminde geçtiğimiz sezonlara göre transfer pazarında daha etkin rol oynayan Tottenham, şimdiden 4 ismi kadrosuna kattı. Bu isimlerden Ivan Perisic ve Fraser Forster bedelsiz olarak Tottenham’a katılırken, Yves Bissouma için ise Brighton’a 29,2 milyon euro bedel ödendi.


Bununla birlikte Kuzey Londra ekibinin “büyük” transfer hamlelerinin ise henüz gerçekleşmediği iddia ediliyor. The Mirror ve Daily Mail gazetelerinde yer alan haberlere göre Tottenham, Everton’ın Brezilyalı yıldızı Richarlison ile ilgileniyor.


The Guardian’da Scott Murray imzalı haberde ise Antonio Conte’nin Richarlison’un yanında Everton’ın bir başka oyuncusu Anthony Gordon’ı da istediği iddia ediliyor.


Bununla birlikte Barcelona’dan Clement Lenglet, Roma’dan Nicolo Zaniolo ve Juventus’tan Matthijs de Ligt’in de Tottenham’ın transfer hedeflerinden olduğu belirtiliyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page