Trabzonspor’un 2022 Yaz Transfer Dönemi
top of page

Trabzonspor’un 2022 Yaz Transfer Dönemi



2021/22 sezonunda Abdullah Avcı yönetiminde Süper Lig’de 38 yıl aradan sonra şampiyonluğa uzanan Trabzonspor, yeni sezonda kadrosunu yine aynı başarıyı tekrarlamak hedefiyle güçlendirdi.


Gidenler


Öncelikle geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Tymoteusz Puchacz ile vedalaşarak transfer sezonunu açan Trabzonspor, birçok oyuncusuyla da bedelsiz olarak yolları ayırdı.


Bu oyuncular şu şekilde sıralanıyor:

· Anthony Nwakaeme

· Gervinho

· Fousseni Diabaté

· Yunus Mallı

· İsmail Köybaşı


Öte yandan Trabzonspor, bu sezonun planlamasında yer almayan isimleri kiralama yolunu seçti. Bu doğrultuda Abdülkadir Parmak Gaziantep FK’ye, Batuhan Kör Manisa FK’ye, Fodé Koita Kasımpaşa’ya bedelsiz olarak 1 yıllığına kiralandı.


Jean Evrard Kouassi Karagümrük’e 700 bin €, Flavio Taawon’a 196 bin € ve Enis Destan Warta Poznan’a 75 bin € bedelle kiralanarak bu üç kiralık oyuncusundan 1M € ‘ya yakın gelir elde edildi.


Transfer döneminde kasasına toplam 19.31M € sokmayı başaran Trabzonspor, 4 futbolcusunu bonservisiyle sattı. Erce Kardeşler Hatayspor’a 400 bin €, Berat Özdemir Ettifaq FC’ye 2.44M €, Andreas Cornelius Kopenhag’a 6M € ve en fazla gelir elde ettiği satışında Ahmetcan Kaplan’ı Ajax’a 9.5M € bedelle satmayı başardı.


Gelenler


Tam 13 yeni futbolcuyu kadrosuna ekleyen Trabzonspor, tüm transferlerine 18.80M € harcadı.


Öncelikle Udinese ile sözleşmesi sona eren Jens Stryger Larsen ve geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasını kiralık olarak giyen Stefano Denswil bedelsiz olarak takıma katılan isimler oldu.



Trabzonspor’un yaptığı 4 yeni transferin Kasımpaşa ile ilgisi bulunuyor.


Ligimizde daha önce Kasımpaşa formasıyla etkili performans gösteren Trezeguet Aston Villa’dan 4M € bedelle transfer edildi. Kasımpaşa’dan Eren Elmalı için 3.60M €, yine Kasımpaşa’dan Doğucan Haspolat için 1.2M €, son olarak geçtiğimiz sezonu Kasımpaşa’da kiralık olarak geçiren ve Süper Lig’de gol kralı olan Umut Bozok için Lorient’e 2M € ödendi.


İspanya La Liga’dan da önemli oyuncuları kadrosuna katan Trabzonspor; Real Betis’ten Marc Bartra, Levante’den Enis Bardhi ve Valencia’dan Maxi Gomez için toplam 7.25M € ödedi.


Fas’ın FUS Rabat takımından 600 bin € bonservis bedeliyle gelen Montasser Lahtimi, bordo mavililerin bonservisiyle kadrosuna kattığı son oyuncu oldu.


Öte yandan Trabzonspor kiralık transferleriyle de dikkat çekti. Hepsi 1 sezonluk ve satın alma opsiyonsuz olmak üzere sırasıyla Ajax’tan 150 bin € bedelle Naci Ünüvar, Everton’dan bedelsiz olarak Jean-Philippe Gbamin ve Lille’den Yusuf Yazıcı yine bedelsiz olarak kiralandı.


Yaptığı transferlerle kadrosundaki derinliği arttıran bordo mavili takım, Fenerbahçe’de olduğu gibi 3 kulvarda mücadele edecek. Yoğun maç temposunda futbolcuların Abdullah Avcı tarafından rotasyonlu kullanılması hem sakatlık riskini azaltacak hem de takımın keskinliğini yukarı çekecektir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page