UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü Adayları Belli Oldu
top of page

UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü Adayları Belli Oldu



UEFA tarafından her sezon, yılın en iyi performans gösteren futbolcusuna verilen ödülün adayları için oluşturulan kısa liste, UEFA teknik çalışma grubu tarafından oyuncuların hem milli takımda hem de kulüplerinde gösterdikleri performanslara göre belirlendi.


Bunun ardından adaylar, UEFA organizasyonların yer alan kulüplerin teknik direktörleri ve Avrupa Spor Medyası’ndaki (ESM) bir grup gazeteciden oluşan jüriye sunuldu. Teknik direktörlerin kendi oyuncuları için oy kullanmasına izin verilmezken her biri 5,3,1 puandan oluşan 3 oy kullandı.


Yapılan oylama sonucunda UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü’nü kazanmak için 3 aday belirlendi. Bu isimler Manchester City’nin Belçikalı oyuncusu Kevin De Bruyne ve İngiliz ekibinin Norveçli yıldızı Erling Haaland ile bu sezon Inter Miami’ye transfer olan Arjantinli süper yıldız Lionel Messi oldu.


Manchester City’nin Yıldızları Yarışacak


Manchester City ile geride kalan sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi, FA Cup ve Premier League’i kazanarak tarihi bir üçlemeye imza atan Erling Haaland ve Kevin De Bruyne, İngiliz ekibinin bu başarısındaki ana unsurlardan ikisiydi.


Manchester’daki ilk sezonunda Premier League’deki rekorları alt üst eden Erling Haaland, sezonu 53 maçta 52 gol – 9 asistlik olağanüstü bir kulüp performansıyla noktaladı. İngiltere Premier League ve UEFA Şampiyonlar Ligi gol krallıklarını yaşayan 23 yaşındaki oyuncu, UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü’nün en büyük favorilerinden biri haline geldi.


Erling Haaland ile birlikte Manchester City’nin en büyük yıldızlarından biri olarak öne çıkan Kevin De Bruyne ise bu sezona şansız başlamasına karşın 2022/23 sezonunda takımının asist yükünü çekti.


Geçtiğimiz günlerde Pep Guardiola tarafından sakatlığı sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalacağı açıklanan Belçikalı yıldız, 2022/23 sezonunda 49 maçta attığı 10 gol ve yaptığı 31 asist ile takımı için ne kadar önemli olduğunu gösterdi.


Pep Guardiola’nın oyun sisteminde eşsiz bir yeri olan Kevin De Bruyne, UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü için Lionel Messi ve Erling Haaland’a rakip oldu.


Messi Büyük Amacına Ulaştı


Dünyadaki tüm futbolcular arasında 2022/23 sezonunda en mutlu olanlardan biri ise Lionel Messi’ydi. Barcelona’dan ayrıldıktan sonra Paris Saint Germain’de aradığını bulamayan Arjantinli süper yıldız, yıllardır kendisi hakkında yapılan en büyük tartışmaya noktayı koydu.


Katar’da tarihte ilk kez kış aylarında düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda Arjantin’i sırtlayan ve oynadığı 7 maçın 6’sında toplam 7 gol atıp 3 asist yapan Messi, nihayet eşsiz koleksiyonuna bir de Dünya Kupası ekledi.


Özellikle final maçında unutulmaz bir performansın altına imza atan Lionel Messi, PSG’de ise sezonu 30 gol – 21 asistle tamamladı.


Daha önce UEFA tarafında 3 kez yılın en iyi ismi seçilmeyi başaran Lionel Messi, 2015’in ardından ödülü tekrar kazanmak için en büyük favorilerden biri olarak gösteriliyor.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page