UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Kura Günü Geldi
top of page

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Kura Günü Geldi



Avrupa’nın 1 numaralı futbol organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılacak 32 takım, dün oynanan son play-off maçlarının ardından belli oldu.


Buna göre 4 farklı torbada 32 takım, bu sezon Avrupa’nın zirvesinde mücadele etmeye hak kazandı.


UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon en fazla takımla temsil edilecek ülke; geçen sezonun UEFA Avrupa Ligi şampiyonunu da çıkaran İspanya oldu. İspanya bu sezon turnuvaya 5 takımla katıldı. UEFA sıralamasının üst basamaklarında yer alan İngiltere, İtalya ve Almanya ise 4’er takımla turnuvada yer aldı. Bu 4 ülke, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki tüm katılımcıların yarısından fazlasını oluşturdu.


Hollanda ve Portekiz, turnuvaya 3 takımla katılırken Fransa ise bu ülkelerin arasına 2’şer takımla katıldı.


Avusturya, Danimarka, İskoçya, İsviçre, Sırbistan, Türkiye ve Ukrayna ise turnuvada birer takımla yer alma başarısı gösterdi.


Torbalar Belli Oldu


UEFA Şampiyonlar Ligi grup kuraları öncesinde torbalar da belli oldu. İlk torbada, UEFA ülkeler sıralamasının ilk 7 sırasında bulunan ülkelerin şampiyonları ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu yer aldı. İkinci, üçüncü ve dördüncü torba ise takım puanlarına göre belirlendi.


UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4 torba şu şekilde oluştu:


1. Torba: Manchester City, Sevilla, Barcelona, Napoli, Bayern Münih, PSG, Benfica, Feyenoord.


2. Torba: Real Madrid, Manchester United, Inter, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, RB Leipzig, Porto, Arsenal.


3. Torba: Shakhtar Donetsk, Salzburg, Milan, Braga, Lazio, Kızılyıldız, PSV, Kopenhag.


4. Torba: Galatasaray, Real Sociedad, Celtic, Newcastle United, Union Berlin, Lens, Antwerp, Young Boys.


Ödüller Sahiplerini Bulacak


UEFA Şampiyonlar Ligi grup kuralarının çekileceği Monaco’daki organizasyonda, aynı zamanda geçtiğimiz sezonun en iyileri de ödüllerine kavuşacak.


2022/23 Sezonu UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü için adaylıkları açıklanan Lionel Messi (Inter Miami), Kevin De Bruyne (Manchester City) ve Erling Haaland (Manchester City), bu prestijli ünvanı taşımak için yarışacak.


Öte yandan 2022/23 Sezonu UEFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü ise Manchester City ile 3 kupalı sezonu geride bırakan Pep Guardiola, Inter’i UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkaran Simone Inzaghi ve geçen sezon Napoli’yi uzun bir aradan sonra şampiyon yapan Luciano Spalletti’den birine gidecek.


UEFA Kadınlarda Yılın Teknik Direktörü Ödülü’nün sahibi olmak için Jorge Vilda (İspanya milli takımı), Sarina Wiegman (İngiltere milli takımı) ve Jonatan Giráldez (Barcelona) rekabet edecek.


Aitana Bonmatí (Barcelona), Samantha Kerr (Chelsea) ve Olga Carmona (Real Madrid) üçlüsünden biri ise UEFA Yılın Kadın Futbolcusu Ödülü’nün sahibi olacak.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page