Uluslar Ligi Şampiyonu İspanya!
top of page

Uluslar Ligi Şampiyonu İspanya!



UEFA Uluslar Ligi’nde sezonun finali, İspanya ve Hırvatistan arasında oynanan maçla yapıldı. Avrupa futbolunun önde gelen iki ülkesini Feyenoord Stadyumu’nda karşı karşıya getiren final mücadelesinde kazanan İspanya oldu.


Maçın normal süresinde gol sesi çıkmazken uzatmalarda da durum değişmedi. Her iki takım da maç boyunca girdikleri gol pozisyonlarından yararlanamayınca şampiyon penaltı vuruşlarının sonunda belli oldu.


İki takımın da hata yapmadığı ilk üç penaltının ardından eşitlik Lovro Majer’in penaltısında kalesinde gole izin vermeyen Unai Simon sayesinde bozuldu. Bu penaltıdan sonra takımını öne geçiren Marco Asensio’nun aksine bir sonraki penaltıda topu ağlara yollayamayan Aymeric Laporte, Hırvatistan’ın Perisic ile durumu eşitlemesine sebep oldu.


Seri penaltılarda sıra beşinci vuruşlara geldiğinde Unai Simon bir kez daha sahneye çıktı ve Bruno Petkovic’in şutunu durdurdu. İspanya adına golü atan Dani Carvajal ise ülkesine tarihindeki ilk UEFA Uluslar Ligi şampiyonluğunu getirdi.


2012’den Beri İlk Kez


İspanya milli takımı, 2008-2012 arasında yakaladığı üst üste başarılarla dünya futboluna damga vurmuş ve üst üste 3 büyük turnuvada şampiyonluk yaşamıştı.


EURO 2008’i teknik direktör Luis Aragones ile kazanan İspanyollar, 2010’da ise Vincente del Bosque ile Brezilya’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nın sahibi olmuşlardı.


Barcelona’nın Pep Guardiola ile yakaladığı başarıların temelinde yer alan İspanyol oyuncularla takımın çekirdeğini oluşturan Vincente del Bosque, EURO 2012’de de takımını zafere taşımıştı.


O dönemlerde İspanya’nın kadrosunda bulunan Casillas, Ramos, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Xabi Alonso, David Silva, Juan Mata, David Villa ve Fernando Torres gibi yıldızlar aynı zamanda kariyerlerinin de en formda dönemlerini yaşıyorlardı.


EURO 2012’deki şampiyonluğunun ardından kupa kazanma alışkanlığına yaklaşık 11 yıl ara veren İspanya, bu hasretini 2023 UEFA Uluslar Ligi’nde şampiyon olarak sonlandırdı.


İspanya, teknik direktörü Luis de la Fuente ile birlikte 11 yıl süren bu döneme son verdi.


İspanya’nın Kupa Yolu


İspanya, UEFA Uluslar Ligi’ne Portekiz, Çekya ve İsviçre’nin bulunduğu grupta başladı.


Grupta yalnızca İsviçre karşısında mağlup olan İspanya, 3 galibiyet ve 2 beraberlikle 11 puan topladı ve grubunu lider bitirdi.


Böylece yarı finalde İtalya’nın karşısına çıkan teknik direktör Luis de la Fuente’nin öğrencileri, rakibini 2-1 ile geçti ve finale yükseldi.


Finalde Hırvatistan karşısında penaltılarda mutlu sona ulaşan İspanya, turnuvayı şampiyonlukla tamamladı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page