Uçan Süpürge Vakfı İstanbul Maratonu’nda ‘Çocuk Yaşta ve Zorla Evliliklere’ dur demek için koşuyor
top of page

Uçan Süpürge Vakfı İstanbul Maratonu’nda ‘Çocuk Yaşta ve Zorla Evliliklere’ dur demek için koşuyor

Güncelleme tarihi: 28 Eki 2020


İyilik Peşinde Koş Platformu, Adım Adım’ın desteklediği Sivil Toplum Kuruluşlarının Projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullanacağı bir yardımseverlik koşusu web platformu. Adım Adım’ın 8 yıl boyunca koşan 7,000 koşucu ve 66,000 bağışçı sayesinde biriktirdiği tecrübeleri sonucunda ortaya çıkmıştır ve dünyada sadece yardımseverlik koşusu için yapılmış ilk dijital kaynak yaratma platformudur.

Koşuyu, yardımseverlik koşusu yapan, ona ayrı bir anlam katan tek şey ne için koştuğunuzdur, yani projenizdir. Adına koşmak istediğiniz projeyi seçerek, koşunuzu bir sosyal sorumluluk projesi haline getirebilir, desteklemek istediğiniz dernek/vakıf’a bağış, daha da önemlisi farkındalık yaratırsınız. İyilik peşinde koşar, fark yaratırsınız.

Projenizi seçerken, toplumda sizi daha çok rahatsız eden, üzen ve hatta ortadan kaldırma gücünüz olsa ilk değiştirmek isteyeceğiniz sorunu düşünerek antrenmanlarınıza daha güzel bir anlam ve motivasyon sağlamış olursunuz.

Uçan Süpürge Vakfı 1996'dan beri kadınların güçlendiği, toplumsal cinsiyet eşitliğinin hayatın her alanında sağlandığı, herkes için adil bir dünyaya kavuşmak üzere değişim yaratma konusunda yeni bir örgütlenme ve birçok gönüllüsü ile çalışmalarını sürdüren bir kadın örgütü. Vakıf, geçtiğimiz sene ipk ile ilk yarışını gerçekleştirerek 41. İstanbul Maratonu’nda, 30 koşucuyla 348 bağışçıya ulaşarak 35,864 TL bağışa ulaştı ve 37 stajyer avukata farkındalık eğitimi düzenlemişti.


Bu sene yine aynı amaç ile Uçan Süpürge Vakfı, pandemi dolayısıyla sanal olarak gerçekleşecek İstanbul Maratonu’nda ‘Çocuk Yaşta ve Zorla Evliliklere’ dur demek için açtıkları kampanyaları ve katılımcılarıyla parkurda buluşuyor. Biz de FourFourTwo Türkiye Ailesi olarak biz de Uçan Süpürge Vakfı'nın kampanyasına destek olacağız. "Haydi siz de katılın, iyilik peşinde koşan adımlarımız birlikte daha da güçlensin."






“Dünyada her yıl 12 milyon kız çocuğu 18 yaşından önce evlenmektedir. Eğitim, sağlık ve güvenlik gibi temel haklardan mahrum kalmakla beraber şiddete de maruz kalmaktadır.

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve İstanbul Sözleşmesi Yaşatır demek için sana ihtiyacımız var.

Amacımız, geleceğin hak savunucuları stajyer avukatlara, erken yaşta zorla evlilikler ile ilgili farkındalık eğitimleri düzenlemektir.

Geçtiğimiz sene ilkini gerçekleştirdiğimiz 41. İstanbul Maratonu’nda, 30 koşucuyla 348 bağışçıya ulaşarak 35,864 TL bağışa ulaştık! Sizlerin sayesinde 37 stajyer avukata farkındalık eğitimi düzenledik. Bu sene yine aynı amaç ile Uçan Süpürge Vakfı olarak, pandemi dolayısıyla sanal olarak gerçekleşecek İstanbul Maratonu’nda Çocuk Yaşta ve Zorla Evliliklere’ dur demek için buluşuyoruz!

Sanal Koşu Nedir?

7-8 Kasım’da kendi parkurunu seçerek, N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşuları’nda dilediğin yerde T E K B A Ş I N A BİZİMLE KOŞABİLİRSİN!


Kayıt Ol!

28 Ekim’e kadar https://maraton.istanbul/ adresinden 5K, 10K, 15K sanal koşu kaydını tamamlamalısın.


https://event.spor.istanbul/


İPK Kaydını Oluştur!


Adımların bağışa dönüşsün! İyilik Peşinde Koş platformu üzerinden hesabını oluştur. "Erken Yaşta ve Zorla Evliliklere Dur De!" kampanyasını seç.


Seçtiğiniz koşuculardan birine bağışta bulunabilir veya kendi kampanyanızı açıp 28 Ekim'e kadar sanal koşuya kaydolarak bağış toplayabilirsiniz.

Adım Adım Nedir?



Yardımseverlik Koşusu Nasıl Yapılır?





0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page