Weghorst Manchester United Yolunda
top of page

Weghorst Manchester United Yolunda




Manchester United, Beşiktaş’ın Hollandalı forveti Wout Weghorst’u sezon sonuna kadar Old Trafford’a getirmeye hazır görünüyor.


United patronu Erik ten Hag, Dünya Kupası sırasında Cristiano Ronaldo’nun kulüpten ayrılmasına izin vermişti. Bunun üzerine forvet arayışına giren Kırmızı Şeytanlar, 30 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor. Transferin gerçekleşmesi durumunda Hollandalı’nın Anthony Martial ile dönüşümlü olarak oynayacağı düşünülüyor.


Martial, Marcus Rashford ve Anthony Elanga gibi çok yönlü oyuncuların aksine Wout Weghorst 9 numara pozisyonunda oynayan bir futbolcu. Bu da demek oluyor ki Weghorst United’da merkez forvet pozisyonunda oynabilir.


Wout Weghorst şu ana kadar kulüp kariyerindeki 172 golün 36’sını kafa golü şeklinde kaydetti. Bu sayı çoğu forvet oyuncusunun kafa golü ortalamasından çok daha yüksek.


Hollandalı futbolcu bu sezon Beşiktaş forması ile çıktığı 18 resmi maçta 9 gol ve 4 asistlik bir performans sergiledi.


Weghorst’un başka bir eski Wolfsburglu forvet Edin Dzeko ile karşılaştırılması sürpriz değil. Eski Wolfsburglu futbolcu Grafite, Weghorst’tan, “Wout harika, oynayış tarzını seviyorum, bana Edin’i hatırlatıyor. Tam Edin seviyesinde değil ama iyi bir forvet olmak için doğru yolda.” diye bahsediyor.


Manchester City döneminde 72 golü bulunan Dzeko’nun aksine Weghorst, Premier League’de bu tarz bir başarı yakalayamadı. Geçen sezonun Burnley ile sahaya çıktığı 20 maçta sadece iki gol atabildi.


Hollanda ile Dünya Kupası’nda iki kritik gol atan Weghorst’un topla oynama yüzdesi yüksek olan ve hücumda kanat oyunlarını aktif şekilde kullanan bir takımda başarılı olacağına dair çok fazla kanıt var.


Weghorst oyundayken, Ten Hag’ın talimatları basit olacak: rakibi kendi ceza sahasına doğru itin, oyunu geniş alana yayın ve Weghorst için isabetli ortalar kesin.


Martial’in hücuma liderlik yaptığı dönemde United daha farklı bir oyunla sahadaydı. Fransız forvet hava toplarından ziyade kontra atakta daha başarılı bir oyun sergiledi.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page