Şampiyon Galatasaray Derbiyi Farklı Kazandı
top of page

Şampiyon Galatasaray Derbiyi Farklı Kazandı



Spor Toto Süper Lig’in 37. haftası, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında sezonun ikinci mücadelesine sahne oldu.


Nef Stadyumu’nda tamamen dolu tribünler önünde oynanan maça şampiyon olarak çıkan Galatasaray, seyircisi önünde ezeli rakibini mağlup etti.


Kadıköy’de sezonun ilk yarısında oynanan maçı 3-0 kazanan Galatasaray, kendi evinde de aynı skoru alarak galip gelmeyi başardı. Sarı kırmızıların gollerini Nicolo Zaniolo (2) ve Mauro Icardi kaydetti.


Böylelikle Galatasaray, uzun yıllardır değiştiremediği iki istatistiği de değiştirmiş oldu.


Sarı kırmızılılar, 1990/91 sezonundan sonra ilk kez Fenerbahçe’ye karşı ligde oynadığı her iki maçı da kazandı.


Ayrıca Galatasaray, ezeli rakibini kendi evinde 2014/15 sezonundan sonra ilk kez mağlup etmeyi de başardı.


İki Rekor Birden


Galatasaray’ın başında geçirdiği ilk sezonunda şampiyonluğa ulaşan Okan Buruk, dün akşam aldığı galibiyetle birlikte Galatasaray tarihine geçti.


Son hafta Hatayspor’a karşı 3-0 hükmen galip gelecek olan Galatasaray, Fenerbahçe maçıyla birlikte sezonu tamamladı.


36 maçta 28 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet almayı garantileyen Galatasaray; kulüp tarihinin en yüksek galibiyet yüzdesine ve puan ortalamasına ulaştığı Süper Lig sezonunu geride bıraktı.


Oynadığı maçların %77.8’ini kazanan ve 2.4 puan ortalaması yakalayan Galatasaray, karşılaşmanın ardından Süper Lig’deki 23. şampiyonluğunu kutladı.


Büyük Kutlama


Türk pop dünyasından önemli isimlerin yer aldığı şampiyonluk kutlaması, karşılaşmanın hemen ardından Nef Stadyumu’nda yapıldı.


Galatasaray’ın efsane teknik direktörü Graeme Souness’ın misafir olarak yer aldığı kutlamalarda Galatasaray’ın yönetimi, teknik heyeti ve oyuncuları sahneye çıktı.


Kadroda yer alan bütün futbolcuların sahneye, seçtikleri şarkılar eşliğinde tek tek davet edildiği kutlamalar, Galatasaray taraftarları için unutulmaz bir eğlenceye sahne oldu.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page