Şampiyonlar Ligi’nde Inter - Manchester City Finali
top of page

Şampiyonlar Ligi’nde Inter - Manchester City Finali



Avrupa futbolunun en büyük organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen iki takım belli oldu.


16-17 Mayıs tarihlerinde oynanan yarı final ikinci maçları sonunda Inter ve Manchester City, Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselmeyi başardı.


Inter, Milan’ı 2-0 kazandığı ilk maçın rövanşında 1-0 mağlup etti ve toplamda 3-0’lık skorla İstanbul biletini alan ilk takım oldu.


Manchester City ise Real Madrid’i 1-1 biten ilk maçın rövanşında tarihe geçecek bir performansla 4-0 mağlup etti ve finale yükselen ikinci takım oldu.


İlk yarıyı Bernardo Silva’nın attığı iki golle 2-0 önde kapatan City, ikinci yarıda Akanji ve Alvarez’in golleriyle 4-0’lık galibiyete ulaştı.


İki takım, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak için 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda mücadele edecek.


Manchester City ve Inter, tarihlerinde ilk kez bir resmi maçta birbirlerine rakip olacaklar.


Ancelotti İtiraf Etti


UEFA Şampiyonlar Ligi’ni en fazla kazanan teknik direktör olan Carlo Ancelotti, aldıkları mağlubiyetin ardından maçı “can sıkıcı” olarak niteledi:


"Manchester City, bizden daha üstündü. Bu, can sıkıcı bir yenilgi. Bizden daha kaliteli bir takıma kaybettik. Bunu kabul edip önümüzdeki sezona bakmalıyız."


Pep Guardiola 100 Galibiyete Ulaştı


Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, dün akşam aldığı galibiyetle birlikte Şampiyonlar Ligi’nde kariyerinin 100. galibiyetini aldı.


İspanyol teknik direktör, Sir Alex Ferguson ve Carlo Ancelotti’nin ardından 100 galibiyete ulaşan 3.teknik direktör oldu.


Pep Guardiola, kariyerinde 4.kez Avrupa’nın en büyük kupası için finalde olacak. 2009 ve 2011 yıllarında Barcelona’da kupayı kazanan Guardiola, 2021’de Manchester City ile finalde mağlup olmuştu.







0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page