Şampiyonlar Ligi’nde İlk Hafta Geride Kaldı
top of page

Şampiyonlar Ligi’nde İlk Hafta Geride Kaldı



Avrupa’nın 1 numaralı kupası UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta maçları sona erdi. Birçok dikkat çekici sonuca sahne olan Şampiyonlar Ligi, her zamanki gibi futbolseverleri büyüledi.


A Grubunda Drama


Galatasaray’ın da yer aldığı A Grubu’nda oynanan iki maçta toplam 11 gol atıldı. Gol düellolarına sahne olan maçlar, 2-2 ve 4-3 skorlarıyla sona erdi.


Galatasaray, evinde ağırladığı Kopenhag’a karşı 2-0 geri düşmesine rağmen 86 ve 88.dakikalarda bulduğu golle 1 puanı kurtarmayı başardı.


Şampiyonlar Ligi’nde haftanın maçı olarak nitelendirilen maçta Bayern Münih, Manchester United’ı Almanya’da 4-3 mağlup ederek gruba galibiyetle başladı.


Arsenal’ın Şovu


B Grubu’nun favorisi olarak görülen Arsenal, uzun yıllar sonra geri döndüğü Şampiyonlar Ligi’ne kuvvetli başladı. Kuzey Londra ekibi, evinde PSV’yi 4-0 mağlup etti.


Grubun diğer maçında ise Sevilla ve Lens, İspanya’da 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı.


C Grubu Son Dakikalarda Çözüldü


Real Madrid – Union Berlin ve Braga – Napoli maçlarıyla başlayan C Grubu’nda oynanan her iki maç da son anlarda neticelendi.


Real Madrid, neredeyse tüm maçı üstün oynadığı ve tam 32 şut çektiği rakibi Union Berlin’i 90+4’te Jude Bellingham ile bulduğu golle mağlup etti.


Son Serie A şampiyonu Napoli ise deplasmanda Braga ile son dakikalarında 1-1 beraberlikle girdiği maçı Portekiz ekibinin kendi kalesine attığı gol ile 2-1 kazandı.


D Grubu Sürprizlere Açık


Şampiyonlar Ligi’nde ilk haftanın ardından sonraki maçlar için gidişatın en fazla değiştiği grup D Grubu oldu.


Salzburg, Benfica’yı deplasmanda 2-0 yenerek beklenmedik bir galibiyet alırken Real Sociedad ve Inter İspanya’da 0-0 berabere kaldı.


E Grubu’nda Tarihi An


E Grubu’nda Feyenoord, Celtic’i evinde 2-0 mağlup etmesine rağmen Lazio ve Atletico Madrid’in 1-1 berabere kalması manşetlerde büyük yer buldu.


Maçın son dakikasına 1-0 geride giren Lazio, beraberlik golünü 90+5. dakikada kaleci Ivan Provedel ile buldu.


F Grubu’nda Avantajı Alan PSG


Şampiyonlar Ligi’nin ölüm grubu olarak tanımlanan F Grubu’nda ilk maçların ardından avantajı alan takım PSG oldu.


Milan ve Newcsatle United, San Siro’da 0-0 berabere kalırken PSG ise Borussia Dortmund’u Paris’te 2-0 mağlup etti.


G Grubu’nda Favoriler Kazandı


UEFA Şampiyonlar Ligi’nde en az sürprize sahne olan grup, G Grubu oldu.


Manchester City, Kızılyıldız’ı iç sahada 3-1 mağlup ederken Leipzig ise Young Boys’u deplasmanda aynı skorla yenmeyi başardı.


H Grubu’nda Barcelona Rüzgarı


Şampiyonlar Ligi’nin son grubu olan H Grubu’nda Barcelona, Antwerp’e karşı gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.


Katalan ekibi, Belçika temsilcisini iç sahada 5-0 mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi’nde haftanın en farklı galibiyetini aldı.


Grubun diğer maçında ise Porto, Hamburg’da oynanan maçta Shaktar Donetsk’i 3-1 yenmeyi başardı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page