Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu
top of page

Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu



UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri, bugün İsvçre’nin Nyon kentinde yapılan kura çekimiyle birlikte belli oldu.


İstanbul’da 10 Haziran 2023’te oynanacak finale giden yolda Avrupa’nın devleri, Avrupa’nın en büyük kupasında çeyrek finaldeki rakiplerini öğrenmiş oldu.


2005’ten Sonra Bir İlk


Çeyrek finale 2005/06 sezonundan sonra ilk kez 3 İtalyan takımı birden çeyrek finale yükselirken 2004/05 sezonundan beri ilk kez iki İtalyan takımı çeyrek finalde eşleşmiş oldu.


2005’in Nisan ayındaki Inter - Milan eşleşmesinden sonra 2022/23 sezonunda da Napoli ve Milan, çeyrek finalde birbirlerine rakip oldu.


Son 8 takım arasında giren diğer İtalyan temsilcisi olan Inter ise, bu sezonun flaş takımı Benfica ile eşleşti.


Guardiola Eski Evine Dönüyor


Çeyrek finalin en dikkat çeken eşleşmesi, son Premier League şampiyonu ile son Bundesliga şampiyonunu karşı karşıya getiriyor.


Manchester City - Bayern Münih eşleşmesi birçok açıdan futbolseverleri cezbetmeyi başardı.


Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Manchester’a gelmeden önce çalıştırdığı Bayern Münih’e rakip olarak dönüyor.


Ayrıca Manchester City’den Bayern Münih’e kiralanan Joao Cancelo, karşılaşmalarda gözlerin üzerinde olacağı isim olacak.


Geçen Senenin Rövanşı


Çeyrek finalin son eşleşmesi ise geçtiğimiz iki sezonun şampiyonunu karşı karşıya getiriyor.


Real Madrid ve Chelsea, geçen sezonun ardından tekrardan çeyrek finalde birbirilerine rakip oldu.


Geçtiğimiz sezon ilk maçı Real Madrid, Londra’da 3-1 kazanmayı başarmış; rövanşta Chelsea, 3-2 galip gelmesine rağmen turu atlayan takım Real Madrid olmuştu.


Ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final eşleşmeleri de belli oldu.


Yarı finallerde; Milan-Napoli ve Benfica-Inter eşleşmelerinin galipleri; Real Madrid-Chelsea ve Manchester City-Bayern Münih eşleşmelerinin galipleri birbirlerine rakip olacak.


Çeyrek final karşılaşmaları 11-12 Nisan ve 18-19 Nisan tarihlerinde oynanacak.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page