Arsenal Şampiyonluk Yarışında Büyük Bir Darbe Aldı
top of page

Arsenal Şampiyonluk Yarışında Büyük Bir Darbe Aldı



Arsenal'in Premier League şampiyonluğunu kazanma umutları pazar günü Liverpool'un 2-0 geriden gelip Anfield'da bir puanı kurtarmasıyla suya düştü.


Topçular, 8.dakikada Gabriel Martinelli ile öne geçti ve Gabriel Jesus'un ilk yarım saat tamamlanmadan attığı golle farkı ikiye çıkardı.


Ancak Mohamed Salah, devre arasından hemen önce Liverpool'a bir gol getirdi ve bu gol ikinci yarıda oyunun gidişatını değiştirdi.


Salah daha sonra skoru eşitlemek için altın bir şans yakaladı ancak penaltı vuruşundan yaralanamadı ve Arsenal galibiyete tutunacak gibi görünüyordu.


Oyuna sonradan dahil olan Roberto Firmino 87.dakikada arka direkte yükselerek skoru eşitledi ve Jürgen Klopp'un takımı Aaron Ramsdale'in son bölümlerde yaptığı üç muhteşem kurtarış olmasa maçı kazanıyordu.


Arsenal için iki puan mı kaybedildi yoksa bir puan mı kazanıldı bunu zaman gösterecek ancak maç fazlasıyla Manchester City'nin sekiz puan önüne geçme şansını kaçıran Kuzey Londra kulübü için bu durum hayal kırıklığı yaratacak.


Arsenal şu anda City'nin altı puan önünde ve şampiyonluk şansı onların elinde ama aynı zamanda iki takım bu ayın sonunda Etihad'da karşılaşacak.


Liverpool ise bu beraberliğin ardından hala sekizinci sırada yer alıyor Kırmızılar, Brighton'ın iki puan gerisinde ve ligin bitimine dokuz maç kala Şampiyonlar Ligi’nden 12 puan uzakta.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page