Barcelona, Vitor Roque'yi Kadrosuna Kattı
top of page

Barcelona, Vitor Roque'yi Kadrosuna Kattı



La Liga'nın son şampiyonu Barcelona, transfer çalışmalarını sürdürürken her zaman olduğu gibi geleceğine de yatırım yapmayı unutmuyor. Katalan ekibi, son olarak Athletico Paranaense'de oynayan Brezilya futbolunun yükselen yıldızı Vitor Roque'yi renklerine bağladığını açıkladı.


Barcelona, bu yaz transfer döneminde yaşayan efsanesi Lionel Messi'yi istedi fakat finansal sorunlardan ötürü bu hamle gerçekleşmedi. Şimdilik İlkay Gündoğan transferiyle bu yaz isminden söz ettiren kulüp, Real Madrid'e karşı kaybettiği Arda Güler sonrasında taraftarını Vitor Roque ile sevindirdi. 


2024/2025 sezonunda takıma katılacağı ifade edilen 18 yaşındaki golcü ismin takımına 30 milyon € bonservis + 30 milyon € bonus ödeneceği resmen duyuruldu. Ayrıca Roque'nin serbest kalma bedelinin 500 milyon € olduğu da belirtildi. 


Geçtiğimiz gün açıklama yapan Joan Laporta, "Arda Güler ile anlaşmıştık fakat diğerleriyle bir yarışa girmek istemedik. Aynı fiyata başka yeteneklerin de olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerle birlikte kamuoyu da Roque'yi ezeli rakibinin yeni genç yıldızı Arda'ya bir cevap olarak değerlendirdi.


2030/2031 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzalayan Roque, Cruzeiro'da profesyonel olduktan sonra burada attığı 6 gol ve 1 asistle Paranaense'ye transfer olmuştu. Geçen sezon ise Paranaense formasıyla 52 maçta 14 gol ve 5 asist yaptı. 


2022 Copa Libertadores'te sezonun kadrosunda yer alan Roque, birçok Brezilyalı için milli takımın geleceği olarak görülüyor ve eski yıldızlarla karşılaştırılıyor. Bu konu hakkında da açıklama yapan Laporta, "Onun kendine özgü bir tarzı var. Ne Ronaldo ne de Romario ile karşılaştırabiliriz" sözlerini kullandı.


Transfermarkt, Brezilya'da sezonu devam oyuncu için 18 milyon € piyasa değeri biçiyor.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page