Chelsea Fransız Genç Yıldızın Peşinde
top of page

Chelsea Fransız Genç Yıldızın Peşinde



Chelsea, bu yaz Mauricio Pochettino'nun menajer olarak gelmesi ve bir dizi yüksek profilli yıldızın Stamford Bridge'den ayrılmasıyla ciddi bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyor.


Bu yaz Chelsea'den ayrılanlar arasında 70 milyon € karşılığında Manchester United'a transfer olan Mason Mount da var. Maviler'deki rolünden dolayı hayal kırıklığına uğrayan Mount, "Chelsea'nin ileriye dönük planlarında yer almadığım netleştiği için" kulüpten ayrıldığını açıkladı.


Kai Havertz'in Arsenal'e gitmesi ve Christian Pulisic'in de AC Milan'a doğru yola çıkmasıyla Pochettino kadrosuna daha fazla hücum kalitesi katmak istiyor.


Football London'a göre Chelsea, üç yıl önce A takıma çıktığından bu yana Lyon'da izleyenleri etkileyen Rayan Cherki'yi kadrosuna katmak istiyor. 19 yaşındaki oyuncu her iki kanatta ve hatta 10 numara pozisyonunda oynayabilen bir hücum oyuncusu.


Haberde, Chelsea'nin geçen sezon Lyon formasıyla Ligue 1'de 34 maçta dört gol atan ve altı kez asist yapan Cherki'nin gelişimini izlemek için sık sık Fransa'ya gözlemci gönderdiği belirtiliyor.


Cherki son olarak Gürcistan ve Romanya'da düzenlenen Euro U21 turnuvasında oynadı ve burada iki gol attı. Chelsea gözlemcilerinin, Fransa çeyrek finalde Chelsea'deki gelecekteki muhtemel takım arkadaşı Mykhalo Mudryk'in de yer aldığı Ukrayna takımına elenirken onu izledikleri bildirildi.


Lyon'la olan sözleşmesinin bitmesine iki yıl kalan Cherki'yi almak için Chelsea'nin yaklaşık 40 milyon € ödemesi gerekecek. Ancak Transfermarkt 19 yaşındaki oyuncuya 30 milyon € değer biçiyor.


Maviler, ocak ayında Malo Gusto'yu transfer ederken yaptıkları gibi Cherki'yi de Lyon'a geri kiralayabilir.


Onu 40 milyon €’ya satın alan Chelsea, bek oyuncusunun gelişimini sürdürmesi için altı ay Fransa'da kalmasına izin vermişti.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page