Chelsea’nin Büyük Pişmanlığı
top of page

Chelsea’nin Büyük Pişmanlığı



Chelsea, Frank Lampard'ın menajerlik yaptığı dönemde kulübe sunduğu büyük bir fırsatı tepti. Lampard, Declan Rice'ı öncelikli transfer hedefleri arasına katmak istemişti. Hatta 45 yaşındaki teknik direktör, Rice'ın "önümüzdeki 10 yıl boyunca takımın kaptanı” olacağını söylemişti.


Declan Rice, Mikel Arteta'nın orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak için tüm şartları zorlamasıyla bu sezon 120 milyon € karşılığında Arsenal'e imza atmaya hazırlanıyor. Ancak Chelsea, Lampard'ın tavsiyesine kulak verseydi işler farklı bir şekilde sonuçlanabilirdi.


Diary of a CEO podcast'inde konuşan Lampard, geçmişte kulübün Rice'ı Stamford Bridge'e getirmeye öncelik vermesi gerektiğini açıkça belirtti.


"Declan Rice'ı getirmek istedim." dedi Lampard. "Bu çocuk önümüzdeki 10 yıl boyunca Chelsea'nin kaptanı olacak diyordum. Bu gerçekleşmedi.”


Rice, 14 yaşında serbest bırakılmadan önce Chelsea'nin akademisinde genç bir oyuncu olarak oynadı. West Ham A takımına girdikten sonra Maviler sürekli olarak onunla bağlantı kurdu. 24 yaşındaki oyuncunun Emirates Stadyumu'nu ve şu anda Arteta tarafından yönetilen projeyi tercih etmesi muhtemel.


Lampard röportajında geçen sezon geçici olarak yönettiği kulüple ilgili sorunların altını çizdi. Ona göre başa çıkılması gereken çok fazla oyuncu vardı ve takımın çok azı gereken motivasyonu gösteriyordu.


"Antrenmanlarda seviyenin yeterli olmadığını görebiliyordum. Bırakın Real Madrid'i, Brentford deplasmanında bile sonuç almak için yeterli değildi." dedi. "Oraya gittiğimde takım ruhunun ve birlikteliğin orada olmadığını görebiliyordum. Kötü bir şey değildi ama elit olmak için elit antrenman yapmalısınız.”


"Real'e karşı kazanamadığımız anda, sezon sonunu beklemeye başladık ve hedefsiz kaldık. Chelsea'de norm bu değil. Chelsea'de hedefler için oynamalıyız. Çok fazla hedef için oynamadık, motivasyonun düşmesinin bir başka nedeni de bu."

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page