David Alaba Manchester United’ın Radarında
top of page

David Alaba Manchester United’ın Radarında



Premier League şampiyonluğu için iddialı olabilecek bir kadro kurmaya çalışan Erik ten Hag, Real Madrid’in süper yıldızı David Alaba’nın peşine düştü.


Kırmızı Şeytanlar, Chelsea’den Mason Mount’u kadrosuna katmasının ardından Andre Onana transferini de bitirmenin eşiğine geldi. Bu iki transferin ardından Rasmus Hojlund’un Manchester United’ın ana hedefi olacağı düşünülüyor. Manchester ekibinin, takımın omurgasını yeniden şekillendirmek için yürüttüğü bu operasyonun maliyetinin ise yaklaşık 170 milyon €’yu bulması bekleniyor.


Tüm bunlara paralel olarak Erik ten Hag, kaptanlığı elinden alınan Harry Maguire'ın yerine savunmasında yeni bir lider istiyor. Bu doğrultuda Real Madrid’in yıldızı David Alaba, ilgi çekici bir seçenek olarak ortaya çıkıyor.


Nacional'a göre Ten Hag’ın, Avusturyalı savunmacı için karar aşamasında olduğu bildiriliyor.

David Alaba, Bayern Münih’teki son iki sezonunda çoğunlukla sol stoper olarak oynadı. Bununla birlikte Carlo Ancelotti de oyuncunun merkez stoperde en iyilerden biri olduğu konusunda ısrar etti. Bu da 31 yaşındaki oyuncunun Manchester United’a katılması durumunda ortaya çıkacak ilginç olay örgüsünü besledi.


Lisandro Martinez ve Luke Shaw, geçen sezon United'ın en iyi performans gösteren iki oyuncusuydu. Her iki oyuncu da tıpkı Alaba gibi başlangıçta sol bek olsalar da kariyerlerinin devamında kendilerini sık sık stoperde bulmuşlardı.


Bununla birlikte United’ın orta sahada oyunun iki yönünü de oynayabilen bir oyuncuya ihtiyaç duyduğu da bir gerçek. Hal böyle olunca Ten Hag, Alaba’yı Casemiro’nun yanında merkezde de kullanabilir. Le Parisien’e göre Alaba, başlangıçta orta saha oynamak istediği için Bayern Münih’ten ayrılmıştı.


31 yaşındaki oyuncunun Madrid'e transfer olması, Los Blancos'un Sergio Ramos ve Raphael Varane'ı satmasıyla aynı döneme denk geldi. Yani Alaba, Ancelotti yönetiminde hiçbir zaman orta sahada oynayamadı.


Transfermarkt, Alaba'ya 40 milyon € değer biçti.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page