Eredivisie Takımları Yeni Sezona Hazır
top of page

Eredivisie Takımları Yeni Sezona Hazır




Avrupa’nın beş büyük liginden sonra en çok takip edilen liglerinden biri olan Hollanda Eredivisie’de devler yeni sezona yine yüksek hedeflerle girmiş durumda.


Her sezon olduğu gibi Hollanda temsilcileri Avrupa kupalarında kendilerinden söz ettirerek üst turlara çıkmayı hedefliyor.


Peki Hollanda’da devler yaz dönemini nasıl geçirdi?


Ajax


Genç oyuncularını beş büyük lige ihraç etmesiyle bilinen Ajax, bu sefer teknik direktörünü Manchester United’a kaptırdı.


Ajax’ın başında 3 Hollanda Ligi, 2 Hollanda Kupası, 1 Hollanda Süper Kupası kazanan ve 2018/19 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselme başarısı gösteren Erik Ten Haag, Manchester United’ın yeni teknik direktörü oldu.


Son şampiyon Ajax, Ten Haag’dan boşalan koltuğa Club Brugge’ün başında olan 49 yaşındaki Hollandalı çalıştırıcı Alfred Schreuder’i getirdi.


Transfer dönemini de oldukça hareketli geçiren Ajax, her sezon olduğu gibi önemli oyuncularını Avrupa’nın büyük takımlarına gönderdi.


Lisandro Martinez’i Manchester United’a, Sebastian Haller’i Borussia Dortmund’a, Ryan Gravenberch’i Bayern Münih’e ve Nicolas Tagliafico’yu Lyon’a gönderen Ajax, bu satışlardan toplam 112 Milyon Euro bonservis bedeli kazandı.


Takımın önemli iki oyuncusu Andre Onana ve Noussair Mazraoui’yi de bedelsiz olarak Inter ve Bayern Münih’e kaybeden son şampiyon takıma birçok yeni oyuncu getirdi.


Tottenham’da kadroda düşünülmeyen Steven Bergwijn, Rangers’tan Calvin Bassey, Leipzig’den Brian Brobbey, AZ Alkmaar’dan Owen Wijndal, Porto’dan Francisco Conceicao ve America’dan Jorge Sanchez’i takıma getirdi. Ajax’ın kasasından bu transferler için toplam 91 Milyon Euro çıktı.


Ayrıca Ajax’ın Trabzonspor’un genç stoperi Ahmetcan Kaplan ile ilgilendiği ve transferini bitirmeye çok yakın olduğu belirtiliyor.


Yeni sezonda Hollanda Ligi şampiyonluğunu kimseye kaptırmak istemeyen Ajax, Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezonki performansını da göstermek istiyor. Geçen sezon grupta 6’da 6 yaparak 18 puan toplayan Hollanda ekibi, son 16 turunda Benfica’ya elenmişti.


PSV Eindhoven


Sezona Hollanda Süper Kupası’nda Ajax’ı 5-3 yenerek umutlu bir giriş yapan PSV’de teknik direktör Ruud Van Nistelrooy’a güven çok yüksek.


Geçen sezona UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarda mücadele ederek başlayan PSV, grupta 3.sırayı alarak Konferans Ligi’nin yolunu tutmuştu. Burada Maccabi Tel Aviv ve Copenhag’ı eledikten sonra çeyrek finalde Leicester City’e elenmişlerdi.


Ligde Ajax ile girdiği şampiyonluk mücadelesini 2 puanla kaybeden PSV, Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turunda Monaco’yu eleyerek play-off turuna yükseldi. Play-off turunda geçen sezonun Avrupa Ligi finalisti Rangers ile karşı karşıya gelecek.


Sakin bir transfer dönemi geçiren PSV, kadrosuna bonservis bedeli ödeyerek sadece Guus Til ve Luuk de Jong’u kattı. Bu transferler için sadece 6 Milyon Euro bonservis bedeli ödediler.


Bedelsiz olarak Nice’in başarılı kalecisi Walter Benitez ve PSG’nin genç yıldız adayı Xavi Simons’u kadrosuna katmayı başardı.


Satış olarak da sadece Mario Götze ve Ritsu Doan’ı elden çıkaran Van Nistelrooy’un takımı, bu satışlardan 14 Milyon Euro kazandı.


Öte yandan PSV, sözleşmesi sona eren İsrailli golcü Eran Zahavi’nin sözleşmesini yenilemeyerek ayrılmasına izin verdi.


Ligde şampiyonluk mücadelesinde Ajax ile çekişmesi beklenen PSV’de hedef bu sezon kupaya uzanmak.


Feyenoord


Ligi Ajax ve PSV’nin ardından üçüncü sırada tamamlayan Feyenoord, dikkatleri Konferans Ligi’nde gösterdiği performansla üzerine çekmişti.


Konferans Ligi’ne grup aşamasında başlayan Feyenoord, grubunu ilk sırada tamamlamış ve sırasıyla Partizan, Slavia Prag ve Marsilya’yı eleyerek finale yükselmeyi başarmıştı.


Ancak Tiran’da oynanan finalde Jose Mourinho’nun Roma’sı ile karşı karşıya gelen Feyenoord, maçı 1-0 kaybederek turnuvayı ikinci sırada tamamladı.


Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan Arne Slot yönetimindeki takım, aynı başarıyı Avrupa Ligi’nde yakalamak istiyor.


Transfer dönemini ağırlıklı satış yaparak geçiren Feyenoord, toplam 56 Milyon Euro’luk satış yaptı. Kadrosundaki en önemli oyunculardan olan Luis Sinisterra, Marcos Senesi ve Tyrell Malacia’yı elden çıkardılar.


Kadrosuna bonservis bedeli ödeyerek Quinten Timber, Javario Dilrosun ve Santiago Jimenez’i katan Feyenoord, bu oyuncular için toplam 15 Milyon Euro harcadı.


Kadro olarak Ajax ve PSV’nin bir adım gerisinde gözüken Feyenoord, ligde mücadelesini götürebileceği son noktaya kadar götürmek istiyor.


Öte yandan Eredivisie takımlarından AZ Alkmaar ve Twente de UEFA Konferans Ligi’nde play-off turuna yükselmeyi başardılar. AZ Alkmaar, Gil Vicente ile eşleşirken Twente’nin rakibi Fiorentina oldu.


Eğer işler istedikleri gibi giderse Avrupa kupalarında bu sezon 5 Hollanda Ligi temsilcisi mücadele edebilir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page