Felix’in Kırmızı Kartı “Pahalıya” Mâl Oldu
top of page

Felix’in Kırmızı Kartı “Pahalıya” Mâl Oldu



Joao Felix’in yeni takımı Chelsea ile oynadığı ilk maçta Fulham karşısında gördüğü kırmızı kart, Maviler’e yalnızca bir oyuncudan mahrum kalmaya değil, milyonlarca sterline mal olacak.


Chelsea, Joao Felix’i kadrosuna katmak için Atletico Madrid’e 9 milyon sterlin ödedi ve aynı zamanda haftalık 250.000 sterlinlik maaşının da tamamını karşıladı. Kiralama süresi boyunca 6 milyon sterlinin üzerine denk gelen maaş yükü, sonraki üç maçı kaçıracak olan bir oyuncu için ağır bir bedel.


Başlangıçta Felix, Chelsea için parlak bir kıvılcıma benziyordu. Portekizli forvet hücumda birçok fırsat yarattı ve Premier League’e yeni başlayan bir oyuncu için cesaret verici işaretler gösterdi.


Ancak 58. dakikada Felix, Fulham’ın sağ beki Kenny Tete'ye yaptığı hamle sonrasında oyun dışı kaldı.


Sonuç olarak, Felix sonraki üç maçı kaçıracak ve 11 Şubat’ta West Ham ile oynanacak maça kadar takımını yalnız bırakacak.


Chelsea, kullanmadığı kiralık oyunculara sözleşmede yer alan bir madde sebebiyle belirli miktarda bedel ödüyor. Felix’in sözleşmesine göre kaçırılan 3 maçın maliyeti ise 1 milyon £. Bunun yanında kulübün Felix için ödediği kiralama bedeli de göz önüne alındığında, Portekizli forvetin kaçırdığı 3 maç, kulübe 1.8 milyon £ ek maliyet getiriyor. Bu da Felix’in gördüğü kırmızı kartının kulübe 2.8 milyon £’e mâl olduğu anlamına geliyor.


Cezası göz önüne alındığında Felix şu anda maksimum 17 maçta sahada olma şansına sahip.


Bu nedenle, Felix’in kadroda olacağı her maçın toplamı maliyeti 500.000 sterlini buluyor.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page