Haaland Rekoru Egale Etti
top of page

Haaland Rekoru Egale Etti



Manchester City forveti Erling Haaland, Leicester karşısında ilk yarıda iki gol atarak Premier League’deki gol sayısını 32'ye çıkardı.


Erling Haaland, bu gollerle birlikte 38 maçlık Premier League sezonunda en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti.


Geçtiğimiz hafta sonu Southampton karşısında attığı iki golle bu sezonki gol sayısını 30'a çıkaran Haaland, John Stones'un ceza sahası dışından muhteşem bir vuruşla takımı öne geçirmesinin ardından City'yi Leicester karşısında 2-0 öne geçirdi.


Norveçli oyuncu, 25 dakika sonra Kevin de Bruyne'ün pasında Daniel Iversen'i klas bir bitirişle geçerek durumu 3-0 yaptı.


Bu gol; onun tüm turnuvalardaki 47., Premier League’deki 32. golüydü. Haaland bu golle, 38 maçlık lig formatında Premier League'in en çok gol atan oyuncusu olan (32) Mohamed Salah'ın rekorunu da egale etti.


Salah, İngiliz futbolundaki ilk sezonu olan 2017-18'de Liverpool formasıyla 32 gole ulaşmıştı ancak Haaland, City formasıyla kalan sekiz maçta rekorları kırmaya hazırlanıyor.


Premier League’de bir sezonda en çok gol atma rekoru, 34’er golle eski İngiliz forvetler Alan Shearer ve Andy Cole'a ait ancak her ikisi de 42 maçlık sezonlarda bu sayıya ulaştı.


City, cumartesi günü Etihad'da 3-1 kazanırken Haaland devre arasında teknik direktör Pep Guardiola tarafından oyundan alındı.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page