Pep Guardiola Süper Kupa’yla Rekor Kırdı
top of page

Pep Guardiola Süper Kupa’yla Rekor Kırdı



Manchester City ile Sevilla, salı akşamı Atina’da oynanan 2023 UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi.


UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonunu geleneksel olarak her sezonun başında karşı karşıya getiren kupanın kazananı, penaltılar sonucunda Manchester City oldu.


Geçtiğimiz sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi, FA Cup ve Premier League’i kazanarak bitiren ve tarihi bir üçlemeye imza atan Manchester City, böylece yeni sezona da Avrupa’da kupa kaldırarak başladı.


Kazanılan UEFA Süper Kupa, Manchester City tarihi için bir ilk olurken teknik direktör Pep Guardiola’ya da birçok rekor getirdi.


Tarihte Bir İlki Başardı


Daha önce Barcelona (2) ve Bayern Münih ile UEFA Süper Kupa zaferleri yaşayan Pep Guardiola, Manchester City ile de bunu başararak bir ilki gerçekleştirdi. Buna göre Katalan teknik direktör, 3 farklı takımla UEFA Süper Kupa’yı kazanan ilk isim oldu.


Pep Guardiola, toplamda ise 4. UEFA Süper Kupa şampiyonluğunu yaşadı ve bu alanda zirvede bulunan Carlo Ancelotti’nin rekorunu egale etti. Carlo Ancelotti bu kupaya daha önce 2014 ve 2022’de Real Madrid, 2003 ve 2007’de ise Milan ile uzanmıştı.


Manchester City’de 15. kupasını UEFA Süper Kupa’yı alarak kazanan Pep Guardiola, ayrıca kariyerindeki kupa sayısını da 36’ya yükselterek bir başka rekoru daha egale etti.


Tarihin en çok kupa kazanan teknik direktörler listesinin zirvesindeki Sir Alex Ferguson (49) ile farkı 1 kupa daha kapatan Guardiola, 36 kupa şampiyonluğu olan Mircea Lucescu ile sayıları eşitledi. Lucescu, bu 36 kupayı 9 farklı kulüpte kazanırken Guardiola ise aynı sayıya yalnızca 3 kulübü çalıştırarak ulaştı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page