UEFA Yılın Teknik Direktörü Adayları Açıklandı
top of page

UEFA Yılın Teknik Direktörü Adayları Açıklandı



UEFA, 2022/23 sezonundaki en başarılı teknik direktörler arasından UEFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü için belirlediği 3 adayı açıkladı.


UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının kura çekimleri sırasında sahiplerini bulacak ödül için Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi ve geçtiğimiz sezon Napoli’nin başında bulunan Luciano Spalletti’nin yarışacağı duyuruldu.


Pep Guardiola Büyük Amacına Ulaştı


Geride bırakmaya hazırlandığımız haftada Manchester City ile 2023 UEFA Süper Kupa’yı kazanarak kariyerindeki 36’ncı kupasını kaldıran Pep Guardiola, 2022/23 sezonunu kusursuz geçirdi.


Manchester City ile yarıştığı 3 ana kulvarda da şampiyonluğa ulaşmayı başaran Pep Guardiola, 2016’da İngiliz ekibinin başına geçtiğinden beri kulübün en büyük hedefi olarak gösterilen UEFA Şampiyonlar Ligi’ni de İstanbul’da kazandı.


UEFA Süper Kupa’yı kazanarak tarihte bunu 3 farklı takımla başaran ilk isim de olan Guardiola, birçokları tarafından UEFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü’nün tartışmasız favorisi olarak gösteriliyor.


Inter ile Avrupa’nın Zirvesinde


Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi, İtalyan ekibiyle Serie A’da mutlu sona ulaşamasa da Avrupa’daki başarısıyla öne çıktı.


Inter’i Jose Mourinho döneminin ardından ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkaran Simone Inzaghi, final yolculuğunda önemli takımları saf dışı bıraktı.


Inzaghi önderliğinde Şampiyonlar Ligi grubunda Bayern Münih ve Barcelona gibi güçlü takımlarla mücadele eden Inter, sonraki turlarda ise sırasıyla Porto, Benfica ve ezeli rakibi AC Milan’ı saf dışı bıraktı. İstanbul’daki finalde rakibine mağlup olsa da Simone Inzaghi’nin elde ettiği özel başarı, ona UEFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü adaylığını getirdi.


Spalletti Bir Rüyayı Gerçekleştirdi


2022/23 sezonu Napoli tarihine geçti. İtalyan temsilcisi, teknik direktörü Luciano Spalletti önderliğinde olağanüstü bir başarı yakaladı ve İtalya Serie A’yı şampiyon olarak tamamladı.


Son olarak 1989/90 sezonunda Scudetto’yu kazanan Napoli, Diego Maradona sonrasına ilk şampiyonluğunu yaşarken Luciano Spalletti de kariyerindeki 9’uncu kupasını kaldırdı. Daha önce Roma ile İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası şampiyonlukları yaşayan deneyimli isim, kariyerinde ilk kez İtalya Serie A şampiyonluğuna ulaştı.


Spalletti’nin elde ettiği bu başarı sonrasında Napoli’den ayrılması sürpriz olarak nitelendirilse de İtalyan teknik direktör, adını UEFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü adayları arasına yazdırmayı başardı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page